Osijek
KOMUNALNI RED

Očistite ispred svog praga!
Objavljeno 16. siječnja, 2017.

Umirovljenica A. M. javila se našoj redakciji nezdovoljna što neki građani, prema njezinu mišljenju, nedovoljno ozbiljno shvaćaju obvezu čišćenja snijega. “Trebalo bi ih kažnjavati jer dovode u opasnost sve građane, a posebice nas najstarije”, predlaže.

Podsjećamo, ta je obveza propisana Odlukom o komunalnom redu. Prema njoj, uklanjanje snijega i leda s nogostupa uz zgradu obveza je vlasnika ili korisnika stanova i poslovnih prostora, a s nogostupa uz neizgrađeno građevinsko zemljište njegova vlasnika. Uklanjanje snijega i leda s nogostupa ispred uličnih poslovnih prostora obveza je vlasnika ili korisnika tih prostora, a ispred kioska i pokretnih naprava njihovih vlasnika ili korisnika. S kolodvora, tržnica, sajmišta, groblja i otvorenih športskih terena snijeg moraju očistiti vlasnici ili pravne ili fizičke osobe kojima je povjereno upravljanje tim prostorima. Parkirališta koja su u sustavu naplate obvezan je očistiti koncesionar, a s autotaksi-stajališta prijevoznici.

Odlukom o komunalnom redu predviđene su prekršajne odredbe za nepridržavanje prethodno navedenih obveza, i to u iznosu od 2500 kuna za pravnu osobu, 800 kuna za fizičke osobe obrtnike i 500 kuna za fizičke osobe i odgovorne osobe u pravnoj osobi. V.L.

Možda ste propustili...

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

Najčitanije iz rubrike