Autoglas
KIA PICANTO

Treća generacija
prodavanog modela
Objavljeno 10. siječnja, 2017.

Kia Motors prošloga je tjedna pokazao prve fotografije novog Picanta, treće generacije jednog od svojih globalno najprodavanijih vozila. Novi Picanto, koji je nastao u Kijinim dizajnerskim centrima u Frankfurtu i korejskom Namyangu, donosi mladolik i energičan karakter u A-razred.

Novi model – razotkriven u sportskoj verziji GT-Line – sa svojim oštrijim linijama i suptilno izdvojenim površinama pruža odlučan stav. Zbog pružanja što uvjerljivijeg izgleda i 15 milimetara dužeg međuosovinskog razmaka (s 2385 na 2400 milimetara) kotači su pomaknuti na rubove vozila. Picantova paleta boja s 11 boja karoserije živahnija je nego ikad prije i omogućava da vozilo odskače od mase.

U unutrašnjosti Picanta prevladavaju visokotehnološka pomagala za udobnost i sigurnost, koja svjedoče o modernom i profinjenom dizajnu kabine. U središtu kabine je ‘plutajući’ ekran na dodir, koji je s najnovijim funkcijama infotainment sustava namijenjen udobnosti svih putnika. Picanto nudi mnogo mogućnosti prilagođavanja pojedincu, a kupci između ostalog mogu birati između brojnih boja karoserije, paketa standardne i dodatne opreme te tapecirunga.

Kupci novog Picanta sigurno će cijeniti i prostraniju kabinu i veći prtljažnik, koji se mogu pohvaliti pametnijim rasporedom. Usprkost dužem međuosovinskom razmaku, Picanto je sačuvao svoje karakteristične kompaktne dimenzije - s kraćim prednjim prevjesom i dužim stražnjim ima identičnu dužinu kao prethodnik (3595 milimetara).

Kia će svog mališana javnosti premijerno predstaviti na ožujskom salonu automobila u Ženevi, a kod nas ga očekujemo u svibnju.

Milan BUGARIĆ

Novi Picanto imat će prostraniju kabinu i veći prtljažnik

15

milimetara je duži međuosovinski razmak, a kotači su pomaknuti na rubove vozila

TRŽIŠNO MIJENJANJE IMENA

Prva generacija Picanta startala je 2004. godine i trajala je sedam godina. Zanimljivost ovog prodavanog modela je promjena imena, ovisno o tržištu. Tako se Picanto pod nazivom Kia Morning prodavao u Južnoj Koreji, Hong Kongu, Tajvanu i Čileu, Kia EuroStar na Tajvanu, Kia New Morning u Vijetnamu, Naza Sutio i Naza Picanto u Maleziji. Druga generacija startala je 2011. i traje do predstavljanja treće generacije.

Možda ste propustili...

JANICA KOSTELIĆ SUVOZAČICA DVOSTRUKOG POBJEDNIKA WRC RALLYJA CROATIA

Prvakinja asistirala - prvaku

POPULARAN GRADSKI AUTOMOBIL

Povoljnije do Toyote Axgo X