Regija
POTVRĐENO

Izaslanstvo Cambridgea dolazi u Baranju
Objavljeno 3. studenog, 2016.

BELI MANASTIR

Predstavnici grada Cambridgea, Minessota, potvrdili su dolazak na proslavu Dana grada Belog Manastira 11. studenoga. Tijekom njihova posjeta bit će potpisan sporazum o uspostavljanju suradnje između dvaju gradova. Svoj “blagoslov” za uspostavljanje ove suradnje još ranije dalo je Gradsko vijeće, a kako je tom prigodom istaknuto, krajnjim rezultatom jedini baranjski grad mogao bi samo prosperirati.

- Ovo nije slučaj poput onog iz animiranog filma, kada glavni likovi zavrte globus i na njega postave prst, pa na slučajno odabrano mjesto odu na put - slikovito je prijedlog Odluke o uspostavljanju međusobne suradnje i sklapanju sporazuma tada objasnio dogradonačelnik Marko Bogatić, naglašavajući kako je riječ o inicijativi hrvatsko-američkog poduzetnika, svojevremeno čak i predsjedničkog kandidata, Borisa Mikšića, koji ima tvornicu u Belom Manastiru i Minessoti. Mikšić iz SAD-a planira dovesti još poduzetnika kako bi investirali u proizvodne pogone, a uz sve to, najavljuje i širenje vlastitih proizvodnih kapaciteta u poslovnoj zoni u Belom Manastiru (EcoCortec), u kojima trenutačno zapošljava 30-ak ljudi.

Gradonačelnik Ivan Doboš podsjeća kako je inicijativa stara nekoliko godina, te ističe kako je cilj bio isti tada i sada, a riječ je o gospodarskom povezivanju Belog Manastira i američkih poduzetnika. Zbog izbora, u Beli Manastir vjerojatno neće doći gradonačelnik Cambridga, ali će stići jako gradsko izaslanstvo sa svim potrebnim ovlastima. I.Getto

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

100 NAJLJEPŠIH PRIMJERAKA LIMENIH LJUBIMACA

Tradicionalna 23. izložba oldtimera

2

SLATKA USKRSNA POTRAGA

Svi su proveli ugodno prijepodne u prirodi

3

VRIJEDNA DONACIJA

Vatrogascima nova oprema