Regija
POTVRĐENO

Izaslanstvo Cambridgea dolazi u Baranju
Objavljeno 3. studenog, 2016.

BELI MANASTIR

Predstavnici grada Cambridgea, Minessota, potvrdili su dolazak na proslavu Dana grada Belog Manastira 11. studenoga. Tijekom njihova posjeta bit će potpisan sporazum o uspostavljanju suradnje između dvaju gradova. Svoj “blagoslov” za uspostavljanje ove suradnje još ranije dalo je Gradsko vijeće, a kako je tom prigodom istaknuto, krajnjim rezultatom jedini baranjski grad mogao bi samo prosperirati.

- Ovo nije slučaj poput onog iz animiranog filma, kada glavni likovi zavrte globus i na njega postave prst, pa na slučajno odabrano mjesto odu na put - slikovito je prijedlog Odluke o uspostavljanju međusobne suradnje i sklapanju sporazuma tada objasnio dogradonačelnik Marko Bogatić, naglašavajući kako je riječ o inicijativi hrvatsko-američkog poduzetnika, svojevremeno čak i predsjedničkog kandidata, Borisa Mikšića, koji ima tvornicu u Belom Manastiru i Minessoti. Mikšić iz SAD-a planira dovesti još poduzetnika kako bi investirali u proizvodne pogone, a uz sve to, najavljuje i širenje vlastitih proizvodnih kapaciteta u poslovnoj zoni u Belom Manastiru (EcoCortec), u kojima trenutačno zapošljava 30-ak ljudi.

Gradonačelnik Ivan Doboš podsjeća kako je inicijativa stara nekoliko godina, te ističe kako je cilj bio isti tada i sada, a riječ je o gospodarskom povezivanju Belog Manastira i američkih poduzetnika. Zbog izbora, u Beli Manastir vjerojatno neće doći gradonačelnik Cambridga, ali će stići jako gradsko izaslanstvo sa svim potrebnim ovlastima. I.Getto

Možda ste propustili...

LJEČILIŠTE BIZOVAČKE TOPLICE

Otvorena ambulanta Akromion

OFTALMOLOGIJA OPĆE BOLNICE VIROVITICA

Nova oprema i domaći kadar jamče budućnost

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

27. GODIŠNJICA USTROJA 204. VUKOVARSKE BRIGADE

Mažar: Mi smo brigada s
greškom i to nas i danas prati

2

5. FESTIVAL UMIJEĆA

Đakovački Obruč okupio 40-ak izlagača

3

U DOMU MAĐARA U BELOM MANASTIRU

Premijer Plenković sastao se s čelništvom DZMH-a