Regija
POBJEGLI BI OD ODGOVORNOSTI?

Oporba: HSS-ova odluka zakasnjela i besmislena
Objavljeno 25. listopada, 2016.

DONJI MIHOLJAC

Na političkoj pozornici Donjeg Miholjca još se ne stišava bura nakon što su ovog vikenda donjomiholjački HSS-ovci donijeli odluku o izlasku iz vladajuće koalicije s HDSSB-om i HSP-om. Mnogi se pitaju čekaju li ih prijevremeni izbori, i to pola godine prije redovitih, a ako ne, zašto se uopće u ovo vrijeme donosila takva odluka. Postupak HNS-a kritiziraju podjednako i vladajuće i oporbene stranke u Gradskom vijeću.

- Manevar koji je HSS izveo napravljen je kasno i to je potez koji ne koristi nikome i ničemu, jer HSS je bio taj koji je vlasti u gradu proteklih godina držao ljestve i donosio odluke od kojih se sada želi ograditi - stajališta je bivši donjomiholjački gradonačelnik i vijećnik HDZ-a Stjepan Viduka, uz kojeg su još tri vijećnika HDZ-a nakon lokalnih izbora postali oporba.

- Cijela ta priča o vladajućoj koaliciji u Donjem Miholjcu od samog je početka djelovala vrlo nepouzdano i neprirodno pa je rezultat situacija koja bi u najmanju ruku bila smiješna, a da nije žalosna i zabrinjavajuća. Gradu koji je već ionako potonuo u sivilo, ovo sigurno neće dobro doći - kaže Viduka. Dodaje da će HDZ tu problematiku aktualizirati već na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća tražeći odgovore na pitanja oko aktualne političke situacije.

- Mi nemamo vlast u Gradu i situacija je u rasulu! - ustvrdio je jedini SDP-ov vijećnik i bivši gradonačelnik Željko Macanić (SDP). Podsjetio je da HDSSB i HSP zajedno imaju samo šest ruku od ukupno 15 vijećnika u Gradskom vijeću te da ne znaju kada i u vezi s kojom odlukom mogu računati na podršku svojih dojučerašnjih koalicijskih partnera.

Macanić poručuje HSS-u da ovakvom odlukom ne može pobjeći od odgovornosti koju je imao kao stranka u vladajućoj koaliciji u gradu. Mogućnost novih izbora zbog političkih preslagivanja u ovom trenutku vidi kao najmanje poželjno rješenje pa je stoga sa svoje strane spreman učiniti sve da do njih ne dođe – pa čak i ako to bude značilo podržavanje proračuna za sljedeću godinu od strane vlasti koju ne podržava.

Lidija ANIČIĆ
Raskol i u HSS-u

I jedina vijećnica HNS-a Koviljka Šrajer poručuje da je stranka spremna svoje interese podrediti interesima grada s ciljem izbjegavanja izbora i spašavanja gradske blagajne od novih nepotrebnih troškova, te ponovno podržati najvažniji planski dokument ovoga grada. “No to nikako ne znači i da podržavamo ono što se trenutačno događa kod nas, jer je poznato da se na političkoj sceni u Donjem Miholjcu, čim se pojavi jedan remetilački faktor, lančano pojavljuje još pet drugih. Strahujem da bi nam se to moglo i sada dogoditi - poručuje vijećnica Šrajer.

Prema neslužbenim informacijama, među samim HSS-ovcima došlo je do neslaganja zbog ovakvog razvoja događaja te neki vijećnici neće podržati odluku svog predsjedništva, no do zaključenja ovog broja nismo uspjeli dobiti i službenu potvrdu ove informacije.

Možda ste propustili...

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

Najčitanije iz rubrike