Osijek
POBUNA ZBOG GPP-OVOG TERMINALA NA VUKOVARSKOJ

Stanari: Buka i ispušni plinovi narušavaju nam kvalitetu života
Objavljeno 20. listopada, 2016.

“Zbog proširenja autobusnog ugibališta na sjevernoj strani početka Vukovarske, stanari zgrada od broja 2 do 10 sve glasnije negoduju jer su nezadovoljni što će im i dalje biti bučno i smrdjeti od ispušnih plinova u stanovima”, rekao nam je jučer Emil Pravdić. On, kaže, predstavlja 40-ak stanara u ovoj “stvari” za koju se već godinama bore, još od bivše gradske vlasti.

“Ovim premještanjem GPP-ovih kioska ispod naših prozora ništa se neće bitno promijeniti, autobusi će i dalje stajati u blizini naših kuća. Nemamo ništa protiv toga da autobusi stanu, pokupe putnike i odu, ali ovdje po nekoliko autobusa stoji i po desetak minuta, i to od ranog jutra do pola noći. Ne znam zašto onda bar ne gase motore dok čekaju polazak”, žali se Pravdić.

Jer, nastavlja on, nitko već godinama zbog buke i ispušnih plinova ne otvara prozore uz ugibalište. “Mislili smo da će se naš problem riješiti prije nekoliko godina kada se govorilo da će linije ići umjesto ovuda kroz Gundulićevu. No, budući da se sad proširuje autobusni terminal, to se očito neće dogoditi. Kad je već tako, dali smo i mi svoj prijedlog, no rečeno nam je da se ne može ostvariti. Naime, smatramo da bi kudikamo bilo jednostavnije GPP-ovo stajalište izmjestiti na benzinsku crpku. Pa ona radi samo prijepodne i mislimo da bi se taj prostor mogao prenamijeniti da se na njemu mogu zaustavljati autobusi. Ionako već sada služi za parkiranje automobila”, predlaže Pravdić.

Dodaje kako su pokušali razgovarati s gradskom upravom i s GPP-om. Iz te su ih tvrtke, kaže, pozvali na razgovor danas (20. listopada) pa će nakon toga vidjeti što im je činiti.

Gradonačelnik Ivan Vrkić kaže kako je dogovorio da se građani sastanu što prije s direktorom GPP-a. “Primit će ih Mario Šapina, direktor GPP-a, koji je u sustavu gradskih tvrtki i može u moje ime s njima razgovarati o ovoj stvari. Žao mi je što oni koji žive u centru grada ne mogu prihvatiti i način života koji je karakterističan za gradska središta. Varijnta s benzinskom stanicom ne prolazi, o tome smo već razgovarali s njima. Ako naš sugrađanin može dogovoriti razgovor sa Zsoltom Hernadijem, mi ćemo se rado odazvati”, kazao nam je Vrkić.

Mario Šapina potvrđuje da će danas doći na lokaciju kako bi razgovarao sa stanarima.

- Predložio sam da se nađemo na gradilištu, rado ćemo poslušati ono što imaju reći stanari i izvijestiti ih potanko o tome što se radi i kako se želi riješiti problem sigurnosti prometa i putnika. Naravno, porazgovarat ćemo i o tome što se može eventualno poboljšati. Što se tiče benzinske crpke, ta opcija nije isključena, ali u nekoj budućnosti - odgovorio je Šapina. D. Pejić

Ivan Vrkić

gradonačelnik Osijeka

Žao mi je što oni koji žive u centru grada ne mogu prihvatiti i način života koji je karakterističan za gradska središta

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike