Regija
NAKON POŽARA

Spačva će ispuniti plan
Objavljeno 20. listopada, 2016.

VINKOVCI

S Darijem Puljizom (na snimci), predsjednikom Uprave Drvne industrije Spačva d.d. Vinkovci, razgovarali smo o stanju u tvrtki nakon velikog požara koji je tvrtku zahvatio prije desetak dana. Podsjetimo, izgorjeli su brodski podovi spremni za isporuku kupcima i dva stroja, a šteta je bila procijenjena na 10 milijuna kuna.

- Stanje u Spačvi nakon požara redovito je sto posto, nećemo možda ispuniti dva posto naših planova realizacije. Posljedice požara sanirat ćemo do kraja ove godine. Hala je osigurana, a jedan stroj već smo nabavili. Radnici koji su radili na tim mjestima sada su raspoređeni u drugim halama, tako da možemo reći da sve ide svojim tokom. Naši planovi investicije, realizacije i proizvodnje neće biti ugroženi ovim požarom - kazao je Puljiz.

Promet Spačve sličan je kao prošle godine jer ima isti ugovor s Hrvatskim šumama, svojim dobavljačem sirovine.

- Mi imamo jedini hrvatski brend peleta i briketa, a to je Žirko brend, koji razvijamo i izvozimo u Italiju, Srbiju i Mađarsku. Imamo ambiciju da se, kad se kaže “peleti”, odmah misli na Žirko. Naši su peleti najkvalitetniji u okolici zato što je osnovna sirovina za njihovu proizvodnju ostatak od naše finalne proizvodnje. Mnogo je manje kore nego u nekim tvornicama koje rade samo pelete - oni dobiju trupce i sve melju, tako da puno kore završi u peletama - komentirao je Puljiz. M. Kokaj

Možda ste propustili...

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

ODJEK IZBORA NA LOKALNOJ RAZINI

Nikolić: Morat će biti bolja suradnja

Najčitanije iz rubrike