TvObzor
DOMA TV: SERIJA "ŠIFRA ZLOČINA"

Izbrisano pamćenje i tijelo prekriveno tragovima
Objavljeno 14. listopada, 2016.

Doma TV gledateljima premijerno donosi uzbudljivu novu američku seriju o potrazi za istinom pod naizgled neobjašnjivim okolnostima. Prelijepa žena pronađena je na Times Squareu s izbrisanim pamćenjem i tijelom potpuno prekrivenim tajanstvenim tetovažama. Njezinom pojavom razotkriven je golem i zamršen misterij koji smjesta privlači pozornost FBI-a koji počinje pratiti zemljovid iscrtan na njezinu tijelu kako bi se približili istini... U novoj napetoj seriji “Šifra zločina” glumac Sullivan Stapleton tumači strogog FBI-eva agenta Kurta Wellera koji je uvučen u zamršenu urotu nakon što je prelijepa nepoznata žena bez pamćenja (Jaimie Alexander) pronađena gola na Times Squareu tijela potpuno prekrivenog zagonetnim tetovažama, od kojih jedna na leđima nosi njegovo ime. Weller i njegovi suradnici u FBI-u, uključujući ratnog veterana Edgara Readea (Rob Brown), tajanstvenu Tashu Zapatu (Audrey Esparza) i pomoćnicu direktora Mayfair (Marianne Jean-Baptiste), počinju proučavati tajanstveni zemljovid sastavljen od tetovaža bezimene djevojke te postaju dijelom opasnog podzemlja prožetog labirintom tajni i razotkrivanja. Informacije do kojih će doći naposljetku bi mogle promijeniti svijet. Naime, zemljovid iscrtan na njezinu tijelu odvest će ih do velike zločinačke urote, a ona će pritom biti sve bliža otkrivanju istine o vlastitu identitetu.

U središtu misterija jest odnos između Wellera i bezimene žene. Ona svakodnevno otkriva nove vještine ili talente, ne znajući ništa o njihovu podrijetlu, a Weller sve dublje ulazi u problematičnu i zamršenu vezu s tom zagonetnom ženom. Oboje žele vezu, nesvjesni opasne šifre zločina koja im prijeti.

Tvorac serije je Martin Gero, a izvršni producenti Greg Berlanti, Martin Gero, Sarah Schechter, Mark Pellington i Marcos Siega. (N.K.)

Foto: DOMA TV
GLAVNI GLUMCI

Sullivan Stapleton u filmskoj industriji radi već duže od desetljeća. Neki od njegovih prošlih filmskih projekata uključuju i film “Gangsterski odred” uz Seana Penna, Ryana Goslinga i Emmu Stone, kao i filmove “Ubij me triput”, “Cut Snake”, “Lovac” i “Sumorno ljeto”. Prethodno je bio dio stalne glumačke postave i u australskim televizijskim hit-serijama “Satisfaction” i “The Secret Life of Us”. Najpoznatiji je po glavnoj ulozi u filmu “300: Uspon carstva”, gdje je glumio grčkoga generala Temistokla koji se borio protiv vojske Perzijanaca.

Jaimie Alexander pojavila se s Jakeom Gyllenhaalom u drami “Ljubav i ostale droge”, nakon čega je uslijedila uloga u Marvelovu epskom blockbusteru “Thoru”, u kojem je glumila Sif uz Chrisa Hemswortha, Natalie Portman i Anthonyja Hopkinsa. U istoj se ulozi iznova pojavila i u drugom dijelu koji je rušio sve rekorde, “Thor: Svijet tame”, a nedavno je to ponovila još jedanput u gostujućoj ulozi u Marvelovim “Agentima SHIELD-a”.

Možda ste propustili...

“WINGS FOR LIFE WORLD RUN” U NEDJELJU NA NOVOJ TV

Utrka koja ujedinjuje svijet

BABY LASAGNA, LET 3, TEREZA KESOVIJA I CHRISTINA AGUILERA U TLZP-U

Marija: “Mogla bih reći da sam ja Mama Lasagna”

Najčitanije iz rubrike