Osijek
POTPORA MLADIMA

Županija i HUP sufinanciraju Program usavršavanja menadžera
Objavljeno 28. rujna, 2016.

Župan osječko-baranjski, dr. sc. Vladimir Šišljagić potpisao je jučer s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca Ugovor o sufinanciranju Programa usavršavanja menadžera PUMA. Kako se moglo čuti, to je već 12. godina suradnje Županije i HUP-a, a Županija je ovaj put izdvojila 25.000 kuna kako bi mladi kroz navedeni program stekli dojam o tome što je to realni sektor i što ih čeka kada završe školovanje pa su u Program uključeni i studenti s osječkog sveučilišta.

- Takozvana PUMA, Program usavršavanja menadžera, pokazao se kao kvalitetan i edukativan program, vrlo zanimljivm s velikim interesom za njega, a što dokazuje i to da je samo prošle godine kroz njega prošlo oko 370 polaznika koji su prošli 13 tematskih cjelina kroz predavanja. Edukacija obuhvaća male i srednje poduzetnike i studente koji se obrazuju za ovakva zanimanja i potrebna im je ovakva praksa - kaže Šišljagić.

Župan je prokometirao i da nakon obrazovanja nedostaje praksa pa bi se sustav obrazovanja trebao urediti na takav način, jer važno je povezati teoretsko i praktično znanje.

HUP-ovci su istaknuli kako je Osječko-baranjska županija pionir kada je riječ o ovakvim projektima koji su povezani sa sveučilištem, a najavili su kako je na tom tragu njihova nova inicijativa “Program za mlade” u suradnji s EBRD-om, britanskim partnerima i hrvatskim tvrtkama. Njeime žele omogućiti praksu, a u cilju povezivanja rada, znanosti i obrazovanja. D. Pejić

Možda ste propustili...

U OSIJEKU O GOSPODARENJU OTPADOM

Unikom osniva Centar za obradu glomaznog otpada

ECO CITY WASTE FEST

U Osijeku prvi Festival otpada

PETAK I SUBOTA

Pomozite, darujte krv

Najčitanije iz rubrike