Autoglas
STVOREN ZA EUROPU

Vozili smo: Novi Hyundai i30
Objavljeno 27. rujna, 2016.

U središtu Hyundai Motor Europe u Offenbachu, premijerno je predstavljena nova generacija modela i30 koja će na tržištu biti dostupna početkom 2017. Dizajniran je u tehničkom centru u Rüsselsheimu, proizveden u Nošovicama u Češkoj i testiran na Nürburgringu.

- Naši dizajneri vođeni su strašću i entuzijazmom da osiguraju zadovoljstvo i radost novim vlasnicima Hyundai vozila - objasnio je okupljenima Peter Schreyer, President & Chief Design Officer Hyundai Motor Group.

Automobil karakteriziraju atraktivan vanjski dizajn i vrlo moderan i prostran interijer. Nudi mogućnosti povezivanja smarthphone uređaja za vrijeme vožnje, primjerice Apple CarPlay i Android Auto sistem. Kako bi za vrijeme vožnje mobilni uređaji vozača bili uvijek napunjeni, omogućuje bežično punjenje i punjenje preko USB priključka na središnjoj konzoli.

Kupci mogu birati između 1.4 T-GDI turbobenzinca s četiri cilindra i 140 KS, 1.0 T-GDI turbobenzinca s tri cilindra i 120 KS, 1.4 MPI benzinskog atmosferskog motora od 100 KS ili 1.6-litrenog turbodizela s četiri cilindra u izvedbama od 95, 110 i 136 KS. Bit će dostupni sa 6-stupanjskim mjenjačem (6MT), ili 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom (7DCT). Ovo je najvažniji Hyundai model u Europi, koji bi im trebao pomoći u ostvarenju cilja da postanu vodeći azijski automobilski brand na Starom kontinentu.

Sukladno zahtjevima vremena, i ovaj automobil u sebi sadrži čitav izlog sigurnosnih tehnologija kao što su, između ostaloga, sustav automatskog kočenja za sprječavanje frontalnog sudara (AEB), adaptivni tempomat (SCC), detektor mrtvog kuta (BSD), sustav upozorenja o prilaženju vozila straga (RCTA), sustav održavanja vozila u voznoj traci (LKAS), identificiranje ograničenja brzine (SLIF) i automatsko upravljanje dugim svjetlima (HBA).

Kako je rečeno na predstavljanju, nova generacija i30 donosi dodatnu vrijednost individualcima i obiteljima, mladima i starima. Kao i kod dosadašnja dva prethodnika, ovaj automobil predstavlja pametan izbor za one koji traže atraktivan dizajn, efikasnu i dinamičnu vožnju te sveobuhvatan sigurnosni paket, a sve po vrlo razumnoj cijeni i uz petogodišnje jamstvo. Na tržištu će biti dostupan početkom sljedeće godine.

Mato PAVLIČEVIĆ
Nova filozofija dizajna

Ovaj automobil razvija prepoznatljivost Hyundai dizajna kombinirajući precizne linije te rafinirane bogate površine. Kombinacija odlične funkcionalnosti, koju čine prostranost, dobra vidljivost i udobnost, dodatno naglašava bezvremenski dizajn. Kao novi element eksterijera Hyundai uvodi prednju kaskadnu masku koja će postati prepoznatljivi element identiteta njihovih automobila u budućnosti.

Na tržištu novi Hyundai i30 bit će dostupan početkom sljedeće godine

Možda ste propustili...

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce