Osijek
EUROPSKIM NOVCEM FINANCIRAN PROJEKT

Nova dva studija na Poljoprivrednom
Objavljeno 17. rujna, 2016.

Završna konferencija projekta Unapređenja kvalitete i primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira na preddiplomskim sveučilišnim studijima poljoprivrede, koji provodi Poljoprivredni fakultet Sveučilišta u Osijeku s partnerima, održana je jučer na tom fakultetu.

Kako nam je rekao prof. dr. sc. Krunoslav Zmajić, prodekan za nastavu na Poljoprivrednom fakultetu, projekt, koji je trajao 15 mjeseci te uključio Agronomski fakultet u Zagrebu i Poljoprivredni fakultet u Osijeku, financirao je Europski socijalni fond. Dodao je da su studenti koji su završili preddiplomski studij prema “Bologni” imali teškoća pri zapošljavanju jer njihova zvanja nisu bilia upisana u Nacionalnu kvalifikaciju zanimanja, koja nije mijenjana još od vremena bivše države, u kojoj je nastala.

Zahvaljujući ovom projektu bit će uklonjeni brojni nedostatci uočeni u posljednjih devet godina, od kada se primjenjuje bolonjska reforma visokog školstva. U prvom redu izrađeni su standardi zanimanja i standardi kvalifikacija prvostupnika sveučilišnih preddiplomskih studija poljoprivrede. Prema Zmajićevim riječima, Poljoprivredni fakultet u Osijeku imat će i dva nova studija, jedan bi se se odnosio na poljoprivrednu tehniku i tehnologiju, a drugi na zaštitu okoliša i održivu poljoprivredu. D. Celing

Najčitanije iz rubrike