Osijek
REPORTERI U LAĐARSKOJ

Stanari: Volimo ovaj drvored, ali grane nam ulaze u sobe, a korijenje u temelje
Objavljeno 26. kolovoza, 2016.

Dajte, molimo vas, napišite da nam dođu u Lađarsku ulicu urediti drvored jer nam grane ulaze u sobe - rekla nam je Nada Milak nazvavši našu redakciju u vlastito i ime svojih susjeda.

Nada Milak, Ljubica Mužić, Marko Martinović, Anica Šaronić, Gordana Ilić, Željko Perasović, Ivan Miloloža, Damir Franjković i Ivica Samardžija odreda su navedeni na papiru koji nam je gospođa Nada uručila pri dolasku kao malu peticiju. Kažu kako vole drvored u svojoj ulici, ali je od posljednjeg kresanja krošnji ponovno jako porastao.

Gospođa Milak kaže kako je pozvala novinare samo da podsjeti nadležne da ne zaborave na obećanje dano kad su nedavno dolazili nadgledati građevinske radove u obližnjim ulicama.

- Evo, jesen će uskoro i lišće će se nakupiti u olucima pa će nam kišnica vlažiti fasade. Tko će to čistiti, jedva se držim na nogama, imam već puno godina na leđima, nemam ni ja ni mnogi drugi susjedi snage da se penjem po krovu - kaže Milak. Misli i da se kompletan drvored “malkice” nagnuo, pa će se, eto, “prevrnut na drugu stranu ulice”. Kod susjeda su, kaže, morali posjeći jedno stablo jer im je korijenje zašlo pod kuću, ugrozivši temelje.

- Krivo mu je - kaže Željko Perasović - jer je lipa pravila odličnu hladovinu u potkrovlju.

Nada Milak ne zna koje su vrste stabala u njihovu drvoredu, no misli da je star bar stotinjak godina.

- Mi smo tu od 1939. godine, kad su moji kupili kuću. Pamtim, bila je tada od trske i naboja, a drvored je tada već postojao. Neki kažu kako je tu već 180 godina, a ako lažu oni, lažem i ja. Ne znam ti kazati kakvo je drvo, ali baca nešto ljepljivo. Znaš, jednom smo unijeli nekoliko cjepanica od grana u šupu, a poslije smo vidjeli da su se slijepile. Ima i neke bobice - priča nam Nada Milak.

Na kraju našeg posjeta upozorava kako problem nije samo u visini.

- Vidi, dijete, po čemu hodamo - kaže Milak pritom pokazujući na ono što bi trebalo biti pješačka staza.

- A iz ove nazovistaze klijaju nove mladice, lako je za njih zapeti, još će netko vrat slomiti. “Raskopano je, ima tome već dosta dugo. Strpljivi smo, ali nema smisla da se toliko oteglo s poslom. Valjda neće još dugo tako ostati, mi samo želimo da nam se pomogne u uređenju naše ulice”, nada se naša sugovornica, koja je, kako kaže u šali, glasnogovornica susjeda iz Lađarske.

Darko PEJIĆ

oprez!

STAZA POKRAJ KUĆA U LOŠEM JE STANJU

Možda ste propustili...

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike