Osijek
PLATO NA GAJEVU TRGU

Vozači “namirisali” besplatan parking u gradskom središtu
Objavljeno 26. kolovoza, 2016.

Kada vozač nađe besplatan parking u središtu grada, to je jednako kao da igrač lota pogodi dobitnu kombinaciju. A takva je dobitna kombinacija, bar još na neko vrijeme, buduće parkiralište koje će ući u sustav režima parkiranja gornjogradske tržnice.

Betonski plato u krugu nekadašnje vojarne na Gajevu trgu, kojemu je otvoren pristup nakon rušenja zida, iako se na njemu već malo-pomalo parkira sve više automobila, još obiluje slobodnim prostorom. Jedni su brzo “namirisali” novu oazu besplatnog parkiranja, drugi se (još) suzdržavaju ne znajući riskiraju li možda kaznu za nepropisno parkiranje ili odvoženje automobila paukom.

No, neće tako biti zadugo, jer je Tržnica d.o.o. završila projekt uređenja i priključenja tog prostora u svoj postojeći parkirališni sustav. Direktor tvrtke Tržnica Anto Šimić kaže kako sada čekaju suglasnosti potrebne za uređenje. On očekuje da će u rujnu dobiti građevinsku dozvolu te u listopadu, odnosno najkasnije do 15. studenoga, završiti taj projekt.

- Poštujemo proceduru od projekta do izbora izvođača radova, ali sve ide kako je planirano. S tim ćemo dobiti dodatnih 55 parkirališnih mjesta. Ulaz, koji sada pojedinci koriste kako bi ušli na plato i ondje parkirali, neće biti s Vukovarske ulice nego iz Stepinčeve, a dio postojećeg parkinga bit će cesta koja će spajati novi dio sa starim kod ulazne rampe - pojasnio je Šimić.

Režim naplate, dodaje direktor Tržnice, na novom će dijelu biti isti kao i na sadašnjem parkingu, što znači da će prvih sat vremena parkiranja biti besplatno.

Cilj je ovog proširenja, podsjetimo na gradonačelnikove riječi kada se rušio zid, omogućiti građanima parkiranje na tržnici te time povećati konkurentnost tvrtki Tržnica u odnosu prema trgovačkim centrima. D. Pejić

55

novih parkirališnih mjesta bit će u sustavu tržnice najkasnije do 15. studenoga

Najčitanije iz rubrike