Regija
BOROVO NASELJE

Počela gradnja i obnova zgrada
Objavljeno 24. kolovoza, 2016.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i predstojnik Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar, otvorili su jučer radove na obnovi i izgradnji višestambenih objekata u Ulici I.L.Ribara u četvrti Borovo naselje. Trenutačno se u gradu Vukovaru obnavlja devet višestambenih jedinica s 32 stana. Vrijednost radova je 6,2 milijuna kuna, a izvođač radova je tvrtka Zuber. Mažar je pojasnio kako je u Vukovaru trenutačno u fazi gradnje i sanacije ukupno 40 stanova, naglasivši kako je to prva gradnja nakon 2012. godine kada je izvođač otišao u stečaj.

– U roku od 150 dana planiramo završiti radove i izdati listu prvenstva za stambeno zbrinjavanje. Tim potezom znatno će biti smanjen rok čekanja građanima koji godinama očekuju stambeno zbrinjavanje – rekao je Mažar, i dodao da su stanovi veličine 56 kvadrata, što može zadovoljiti potrebe i obitelji s djecom. Na području Vukovara još je približno 1000 zahtjeva za stambeno zbrinjavanje.

– Na listi se trenutačno nalazi 80 stanova, a adaptacijama u tijeku taj broj povećavamo za 50. Stoga očekujemo kako će ova godina biti rekordna po dodjeli stanova, a u idućoj će se nastaviti adaptacije i rješavanje stambenog pitanja većine građana – naveo je Mažar.

Potpisana su i dva ugovora o obnovi i sanaciji šest obiteljskih kuća u vlasništvu građana, od IV. do VI. stupnja oštećenja na području Vukovara u vrijednosti 1,6 milijuna kuna. S.Butigan

1000

je zahtjeva za stambeno zbrinjavanje na području Vukovara

Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

Najčitanije iz rubrike