Osijek
25. OBLJETNICA VOJNE POLICIJE

Spomen na poginule i umrle vojne policajce
Objavljeno 20. kolovoza, 2016.

Pripadnici Vojne policije Oružanih snaga Republike Hrvatske i članovi Udruge vetarana vojne policije iz Domovinskog rata Osječko-baranjske županije jučer su položili vijence i zapalili svijeće kod Kapelice Kraljice mira na lijevoj obali Drave kako bi odali počast svim poginulim i umrlim pripadnicima Vojne policije.

Riječ je o 25. obljetnici Vojne policije nastale na samom početku Domovinskog rata, u vrijeme kada se središnja vojna postrojba nazivala Zborom narodne garde. Dan Vojne policije službeno se obilježava 24. kolovoza.

Vijence i svijeće položili su predstavnici pukovnije Vojne policije Glavnog stožera Hrvatske vojske te izaslanstva više udruga koje okupljaju hrvatske branitelje na čelu s Udrugom veterana Vojne policije iz Domovinskog rata. Kraću molitvu, zajedno s nazočnim vojnim policajcima i veteranima vojnopolicijskih postrojbi, predvodio je vojni kapelan vlč. Ante Mihaljević.

Kako nam je rekao Mijo Kečinović, umirovljeni satnik Hrvatske vojske i dopredsjednik županijske Udruge veterana Vojne policije, Vojna je policija, osim svojih redovitih vojnopolicijskih zadaća, obavljala i borbena djelovanja, i to na širem području od Vukovara do Dubrovnika. Dodao je kako nema ratišta na kojem 68. bojna Vojne policija sa sjedištem u Osijeku nije vojno djelovala. Ta je postrojba imala tijekom Domovinskog rata 48 poginulih pripadnika i više od 200 ranjenih, istaknuo je naš sugovornik. D. Celing

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike