Regija
12. BLATOMET

U blatu se s užitkom valjali i stari i mladi
Objavljeno 16. kolovoza, 2016.

GRADIŠTE

Svoj poznati slogan - čistoća je pola zdravlja, druga polovina je blatomet - Gradištanci su potvrdili i proteklog vikenda, organiziravši 12. godinu zaredom nadaleko poznati Blatomet – mali nogomet u blatu, koji su sami i osmislili.

Gradište je ponovno bilo najblatnije selo u Hrvatskoj, blato je prštalo na sve strane, atmosfera je bila odlična, a smijeh, cika i veselje odjekivali su nadaleko. U pravoj ljetnoj atrakciji i jedinstvenom turniru u Hrvatskoj i svijetu koji se rodio iz blata i velike kaljuže nakon proloma oblaka vrućeg ljetnog poslijepodneva 2004. godine uživali su brojni posjetitelji.

Blatomet nema posebnih pravila – dva para igraju dva poluvremena po dvije minute na igralištu dimenzija 12,5 puta 6,5 metara. U pripremu terena utrošeno je 25 kubika zemlje i 15 kubika vode. Dopušteno je igranje nogom i rukom i lagano hrvanje u blatu, a jedini uvjet koji sudionici moraju ispunjavati jesu bose noge. Nema čupanja, grebanja ni psovanja! A najvažnije je u ovome sportu ne ostati čist.

Blata nisu bili pošteđeni ni gledatelji, ni suci koji “blatnjak” pomno prate s visoka kako bi sankcionirali preoštru igru i utvrdili tko je dao više golova. Svoje vještine udaranja ljepljive lopte u 20-ak centimetara dubokom blatu pokazali su limači, djevojke i seniori. Najuspješnije ekipe nagrađene su medaljama. A nakon napornog sportskog dana organizatori, natjecatelji i posjetitelji uživali su u City caffeu gdje je održan tradicionalni after party.M.L.O.

Možda ste propustili...

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

Najčitanije iz rubrike