Regija
U ŽUPANIJSKOJ ULICI

Energetska obnova zgrada u Vukovaru
Objavljeno 27. srpnja, 2016.

U užem središtu Vukovara na dvije zgrade u Županijskoj ulici u tijeku su radovi na povećanju energetske učinkovitosti objekata. Radove je obišao gradonačelnik Ivan Penava i direktor gradske tvrtke Tehnostan Kristijan Lovrenščak.

– Zgrade su na lokaciji uz obalu Dunava, a njihova je obnova bila iznimno loša. U suradnji s Tehnostanom i stanarima ušli smo u projekt prijavom na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Vrijednost radova je 4,5 milijuna kuna, a Grad participira s 40 posto. Zgrade će dobiti termoizolaciju, a u neboderu na broju 106 uvode se i dva nova dizala – rekao je Penava. Prema riječima direktora Lovrenščaka, zgrade u Županijskoj ulici dobar su primjer kako stanari mogu dobrom organizacijom i dogovorom inicirati kvalitetne projekte.

– Na te dvije zgrade dogovorom stanara pričuva je podignuta na 4 odnosno na 5 kuna po kvadratu, što će u konačnici dovesti do upola manjih računa za toplinsku energiju. Pozivam i druge građane da se organiziraju i da na takav način obnovimo što je više moguće zgrada – poručio je Lovrenščak.

Kako je pojasnio, da bi ostvarili navedeni način energetske obnove zgrada stanari trebaju izraditi projekt, skupiti 50 posto + 1 glas stanara i predati zahtjev Tehnostanu koji dalje vodi projekt.S.B.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike