Autoglas
ZA LJUBITELJE AUTA I MORA

Fiat 500 Riva: Četiri primjerka dolaze u RH
Objavljeno 26. srpnja, 2016.
Fiat 500 Riva krasi bogatstvo standardne opreme i strogo limitirana edicija od 500 vozila

Fiat je u suradnji s poznatim proizvođačem luksuznih brodova i jahti, tvrtkom Riva, osmislio model 500 Riva, koji krasi bogatstvo standardne opreme i strogo limitirana edicija od 500 vozila. Prvi primjerak tog automobila prošlog se tjedna pojavio u Hrvatskoj, u Rovinju, gdje je predstavljen zajedno s paletom novih jahti poznatog proizvođača.

Autocommerce je uspio, u sveopćoj gužvi koju je lansiranje tog modela izazvalo, naručiti pet komada za hrvatsko tržište, koji s početnom cijenom od 122.500 kuna (1.2 coupe) nudi pregršt luksuza, od mahagonija do najkvalitetnijih kožnih presvlaka. Prvi kupci svog će ljubimca dobiti krajem rujna. U ponudi su dvije opcije motora, benzin 1.2 sa 69 KS i turbodizel 1.3 JTD s 95 KS.

Upečatljiva boja Sera Blue došla je pod utjecajem Rive, jer je to jedna od traženijih boja u paleti proizvođača superluksuznih jahti. Odmah u oči upadaju i kromirana kućišta vanjskih retrovizora, kao i ručice vrata te ukrasne letvice na karoseriji. Tu su i upečatljivi 16-colni lijevani naplaci s 20 krakova. Što se tiče unutrašnjosti, tamo dominira obloga prednje armature od ručno lakiranog mahagonija s umetkom od javora. Drvo je posebno tretirano kako bi se zajamčila dugotrajnost i čvrstoća cijele konstrukcije. Tu su i mahagonijski dijelovi na pragovima i kugli ručice mjenjača.

Sjedala potpisuje talijanska tvrtka Poltrona Frau. I ona su presvučena u visokokvalitetnu kožu boje slonovače. Rubne su trake sjedala plave boje, kao i vanjština, dok na nekoliko mjesta na automobilu stoji nezaobilazan potpis - Riva.

Mato PAVLIČEVIĆ
BOGATA OPREMA

Limitirani model Fiat 500 Riva vrhunski je opremljen: ABS, TCS, ESP i Hill-Holder i LED dnevna svjetla. Ugrađen je i infotainment sustav Uconnect Live sa 7-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir, uz Bluetooth, glasovno upravljanje, USB i AUX. Proizvođači napominju kako je moguće naručiti i navigacijski uređaj TomTom te audiosustav Beats s pojačalom izlazne snage od 440W.

Možda ste propustili...