Regija
NAŠICE ULICA KRALJA TOMISLAVA

Novi vodovod i kanalizacija u Ulici kralja Tomislava
Objavljeno 23. srpnja, 2016.

Nakon što je počela rekonstrukcija postojeće i gradnja nove vodovodne i kanalizacije mreže u Vinogradskoj i Jelačićevoj, uslijedila je i obnova vodovoda i kanalizacije u Ulici kralja Tomislava u Našicama, a u sklopu projekta izgradnje i rekonstrukcije dijelova vodoopskrbe i odvodnje na području aglomeracije Našice.

Podsjećamo, tvrtka Našički vodovod realizirat će do kraja godine devet investicija u komunalnu infrastrukturu ukupne vrijednosti 7,8 milijuna kuna s PDV-om. Investicije se sufinanciraju iz Kohezijskog fonda EU-a, Hrvatskih voda te Našičkog vodovoda i Grada Našica. Inače, ukupno sufinanciran iznos je 6,2 milijuna kuna (bez PDV-a), od čega se 65,5 posto financira sredstvima EU fonda, 24,5 posto sredstvima Hrvatskih voda, a ostatak osigurava Grad Našice kao partner na projektu i Našički vodovod.

- Radi se o vrlo važnim projektima komunalne infrastrukture u našem gradu. To su radovi u Vinogradskoj i Sokolskoj ulici, Bana Jelačića, Kralja Tomislava, Vatroslava Lisinskog, Josipa Pančića i Mate Lovraka, u Dudiću, Mojmiru te na Trgu Isidora Kršnjavoga - kazao je Damir Farkaš, rukovoditelj distribucije u Našičkom vodovodu. Projektom su predviđeni i radovi na spojnom vodovodu na dionici od Našica do Martina te na državnim cestama D515 i D2.

Najvrjednija je od tih investicija gradnja sanitarno-fekalne kanalizacijske mreže u ulici Dudić i Josipa Pančića, koja je vrijedna 1,9 milijuna kuna, a velik dio odnosi se i na gradnju novog vodovoda i kanalizacije te rekonstrukciju postojećih cijevi koja se radi usput u Ulici kralja Tomislava, u koju se planira uložiti 1,2 milijuna kuna. U tu je investiciju uključena i sanacija nogostupa, ceste i makadama. Sanaciji će se pristupiti nakon okončanja radova na komunalnoj infrastrukturi. Završetak cjelokupnog posla najviše će ovisiti o dinamici radova poduzeća Vuka i Gradnja.

Radi sigurnosti sudionika u prometu i mehanizacije koja sudjeluje u izvođenju radova, radovi se odvijaju uz privremenu regulaciju prometa. Vozačima se preporučuje oprez i strpljenje.

Snježana FRIDL
Najčitanije iz rubrike