Osijek
KROZ JAVNE RADOVE I OPĆINSKI PROJEKT

U Antunovcu i Ivanovcu privremeno zaposlili 26 mještana
Objavljeno 22. srpnja, 2016.

Radi smanjenja nezaposlenosti Općina Antunovac se već šestu godinu uključuje u mjeru javnih radova. Ove godine uključili smo se, kaže načelnik Ivan Anušić, u paket mjera za dugotrajno nezaposlene u podmjeru “Radom za zajednicu i sebe” za komunalne poslove u općini.

- Riječ je o drugom paketu privremenog zapošljavanja. Zaposleno je devet dugotrajno nezaposlenih osoba, od kojih je pet muškaraca i četiri žene. A nešto ranije ove godine započeli smo s provedbom programa “Pomoć zajednici” za skrb o starijima i nemoćnima u kućanstvu, mjerom koja se sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda za zapošljavanje teže zapošljivih žena. Sada kroz tu mjeru Općine Antunovac i LAG Vuka-Dunav radi ukupno 17 žena na razdoblje od šest mjeseci - kaže Anušić.

On dodaje kako je za komunalne javne radove pristiglo stotinjak zamolbi za posao, a uvjeti za zapošljavanje su propisani od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Zaposleni će raditi šest mjeseci radi poboljšanja uvjeta života na području općine Antunovac, a njihovi poslovi nekonkurentni su postojećem gospodarstvu. Naime, program javnih radova obuhvaća revitalizaciju javnih površina, gospodarenje otpadom, zaštitu i očuvanje prirode i kontrolu onečišćenja, a u Antunovcu i Ivanovcu radit će na hortikulturnom uređenju javnih zelenih površina, saditi i održavati drvorede i zelene površine u dječjim parkovima i uz općinske objekte te oko mjesnih groblja. Također, sanirat će i uređivati divlje deponije radi prevencije od zagađivanja. D. Pejić

Možda ste propustili...

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike