Osijek
UPISI U SREDNJE ŠKOLE

Za jesenski rok ostalo
467 slobodnih mjesta
Objavljeno 19. srpnja, 2016.

Završio je ljetni rok za upis učenika u prvi razred srednje škole, a Nacionalni informacijski sustav prijava i upisa u srednje škole Upisi.hr objavio je slobodna mjesta za jesenski rok, za sve učenike koji se nisu upisali u prvom roku.

U 30 srednjih škola u Osječko-baranjskoj županiji ostalo je ukupno 467 slobodnih mjesta za drugi upisni rok. Od osječkih 18 srednjih škola najviše slobodnih mjesta ostalo je u Trgovačkoj i komercijalnoj školi “Davor Milas”, 34, i to za komercijaliste 26, a za prodavače 8 slobodnih mjesta. Obrtnička škola ima 29 slobodnih mjesta za jesen, i to za trogodišnja zanimanja pomoćni kuhar i slastičar te fotograf po 7 mjesta, a za ostala zanimanja (pekar, mesar, pediker, frizer, autolakirer, stolar) od jednog do četiri slobodna mjesta.

U Strojarskoj tehničkoj školi 16 je slobodnih mjesta, i to za trogodišnja zanimanja, najviše za autolimara (5), vodoinstalatera i bravara (4). Isto toliko slobodnih mjesta ima Poljoprivredna i veterinarska škola, od toga za poljoprivredne tehničare-fitofarmaceute 14 i poljoprivredne tehničare - opće 2 slobodna mjesta.

Graditeljsko-geodetska škola ima još 15 slobodnih mjesta za jesenski rok, najviše za keramičara oblagača (8), a za zidara i montera suhe gradnje po 3 učenika. Prosvjetno-kulturni centar Mađara u Republici Hrvatskoj ima još 11 slobodnih mjesta, od toga u općoj gimnaziji 5, za hotelijersko-turističkog tehničara 4, a za kuhara 2 slobodna mjesta. Nastava je u toj školi na mađarskom jeziku.

Mjesta još ima za jesenski rok i u gimnazijama. Tako I. gimnazija (opća) ima još 12 slobodnih mjesta u odjelu za sportaše, a Isusovačka klasična gimnazija može primiti još 7 učenika. Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića popunila je sve programe, osim smjera grafički tehničar pripreme, gdje ima još 5 slobodnih mjesta. Elektrotehnička i prometna škola ima još 3 slobodna mjesta, 2 za elektromontera, a 1 za vozača motornog vozila.

Vesna LATINOVIĆ
JESENSKI ROK POČINJE 22. KOLOVOZA

Jesenski upisni rok počinje 22. kolovoza, kada počinje prijava obrazovnih programa. Prijava programa koji zahtijevaju dodatne provjere završit će 23. kolovoza, a provjera i unos rezultata dodatnih provjera održat će se 24. i 25. kolovoza. Odabir obrazovnih programa zaključit će se 29. kolovoza, kada će se započeti s ispisom prijavnica. Konačne ljestvice poretka objavit će se 1. rujna, a dostava upisnica u srednje škole bit će 2. rujna. Za upis na preostala slobodna mjesta u jesenskom roku mogu kandidirati samo oni učenici koji se nisu upisali u srednju školu u ljetnom upisnom roku.

Možda ste propustili...

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike