Novosti
UPRAVA TVRTKE BOSO:

Netočnim informacijama želi se narušiti naš ugled
Objavljeno 8. srpnja, 2016.

Vezani članci

“SLUČAJ BOSO” – NAPADNUT VLASNIK

Stanić tvrdi: Prijete nam smrću!

NOVA SVJEDOČENJA

Stanić nudi nagradu da sazna tko je govorio pred kamerama?

“Posljednjih je tjedana iznesen čitav niz netočnih i nepotpunih informacija kojima se narušava čast i ugled tvrtki grupacije Boso d.o.o. te prouzročava imovinska i neimovinska šteta”, navedeno je u dopisu iz vinkovačke tvrtke Boso na naš upit za komentar svih dosad iznesenih tvrdnji radnika o radu tog slavonskog trgovačkog lanca. U dopisu je istaknuto kako se radi “o stavu Uprave tvrtke”.

– Tvrtke grupacije Boso d.o.o. zapošljavaju ukupno 1200 radnika prema kojima u cijelosti ispunjavaju sve svoje obveze kao poslodavac. U prilog navedenom svjedoči i činjenica da je protiv tvrtki grupacije Boso d.o.o. u tijeku samo jedan radni spor, a što je, s obzirom na ukupan broj zaposlenih radnika, samo po sebi značajan pokazatelj razine poštovanja prava radnika. Poštuju se sva radnička prava, a što između ostalog uključuje i pravo na godišnji odmor u zakonom predviđenom trajanju, isplatu plaće te svih propisanih dodataka i naknada uz povećanje plaće kada je to određeno, bez ikakvih zakašnjenja – navedeno je. Na naš upit, komentiran je i slučaj radnice Ivanke Dujmić.

– Što se tiče otkaza ugovora o radu radnici Ivanki Dujmić, činjenica je kako se radi o odluci donesenoj istovremeno s odlukama o otkazu ugovora o radu za još četiri radnika na sveukupno dva prodajna mjesta, koja su sukladno ranije donesenoj poslovnoj odluci Uprave društva zatvorena radi nerentabilnosti. Dakle, navedena odluka ni na koji način te niti u jednom dijelu nije motivirana izjavama, odnosno istupima imenovane radnice datiranim nakon donošenja poslovne odluke o zatvaranju prodajnih mjesta – tvrdi se. Također se navodi kako je “svim radnicima kojima je zbog donošenja odluke o zatvaranju prodajnih mjesta prestao radni odnos priznat i u cijelosti će biti isplaćen dužni iznos otpremnine, a u slučaju da naknadno nastane potreba za obavljanjem istovrsnih poslova, istim radnicima bit će ponuđeno sklapanje ugovora o radu za obavljanje takvih poslova.” Također, što se tiče optužbi da se prehrambeni proizvodi s isteklim rokom trajanja stavljaju ponovno u distribuciju, iz tvrtke Boso ustvrdili su kako je to “apsolutno netočno” navodeći da se “svi prehrambeni proizvodi s isteklim rokom trajanja zbrinjavaju na za to previđen način.”

– Svjesni smo odgovornosti koju imamo prema svim našim zaposlenicima i učinit ćemo sve u našoj moći da njihova radna mjesta i dalje budu sigurna, suprotno interesima trećih osoba koje iznošenjem netočnih i nepotpunih informacija žele naštetiti grupaciji Boso d.o.o. - stoji u odgovoru. S.Butigan

Možda ste propustili...

PREDSJEDNIK RH NA OBILJEŽAVANJU 32. OBLJETNICE 108. PJEŠAČKE BRIGADE HVO RAVNE BRČKO

Milanović u Brčkom: BiH mora opstati kao država