Osijek
CERTIFIKAT ZA KVALITETU

Filozofski među 17 najboljih visokoobrazovnih ustanova u RH
Objavljeno 4. srpnja, 2016.

Akreditacijski savjet Agencije za znanost i visoko obrazovanje Republike Hrvatske odlučio je izdati certifikat Filozofskom fakultetu u Osijeku za učinkovit, razvijen i funkcionalno ustrojen sustav osiguravanja kvalitete.

Ustanova koja želi dobiti certifikat mora proći postupak vanjske neovisne periodične prosudbe unutarnjeg sustava osiguravanja kvalitete koji se provodi u ciklusima od pet godina. Vanjskom se prosudbom prosuđuje koliko visoko učilište vodi brigu o akademskim standardima i kvaliteti po pitanju unaprjeđivanja mogućnosti za stjecanje određenih stupnjeva obrazovanja, potpore ostvarenju misije i strateških ciljeva jedinice za osiguravanje kvalitete na visokom učilištu te uspoređivanja dostignutih standarda i kvalitete s kvalitetom i standardima koji se primjenjuju na sličnim visokim učilištima u Hrvatskoj i zemljama EU-a. Razvijena faza sustava, koju je ostvario Filozofski fakultet, predstavlja III. stupanj razvijenosti i označava da je sustav osiguravanja kvalitete u funkciji, da je provedena unutarnja prosudba i da se sustav unaprjeđuje na temelju rezultata unutarnje prosudbe. Filozofski fakultet u Osijeku ima 55 godina dugu tradiciju odgoja i obrazovanja studenata, a ovaj je certifikat potvrda izvrsnog rada cjelokupnog osoblja i studenata.

- Jako smo ponosni i sretni što je Filozofski fakultet napokon dobio certifikat za kvalitetu, jer je riječ o dugogodišnjim naporima svih djelatnika i studenata našeg fakulteta te srdačno zahvaljujem svima koji su svojim nesebičnim zauzimanjem pridonijeli da naša ustanova uđe u krug najboljih. Ističem kako je važnost ovog priznanja to veća za naš fakultet s obzirom na to da su certifikat, otkad je započeo postupak vanjske neovisne periodične prosudbe 2010. godine, dobila uglavnom privatna veleučilišta, rektorati te fakulteti iz STEM područja. Mi smo jedini fakultet u Hrvatskoj koji se bavi humanističkim znanostima, a koji je dobio certifikat za kvalitetu – istaknula je dekanica Filozofskog fakulteta, prof. dr. sc. Loretana Farkaš.

Sveučilište u Osijeku ima veliki razlog za zadovoljstvo s obzirom na to da su u posljednjih pet godina čak dva fakulteta ostvarila uvjete za dobivanje certifikata za kvalitetu, Filozofski i Građevinski. Ovu će potvrdu kvalitete pokušati slijediti i ostale svaučilišne sastavnice u svrhu profiliranja Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u centar izvrsnosti te jamstva dobrog i kvalitetnog studiranja. V. Latinović

Loretana Farkaš

dekanica

Jedini smo fakultet u Hrvatskoj koji se bavi humanističkim znanostima, a koji je dobio certifikat za kvalitetu

Možda ste propustili...

”TINKU” POMLAĐUJU NJEZINI UČENICI

Daroviti glazbenici svirali i pjevali školi za rođendan

UČENICI KOJI SE ŠKOLUJU ZA POMOĆNA ZANIMANJA

Pozvani na rad u sezoni jer su bili izvrsni na praksi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREDSTAVLJENO IDEJNO RJEŠENJE SRC-A BAJER JUG 2

Radić: Bit će to moderna
oaza mira, sporta i rekreacije

2

PFK NADMAŠIO OČEKIVANJA

Panonski festival knjige: Čitaju, lege i legice, a i sjajni su domaćini

3

CHEF ALILOVIĆ OTVORIO BISTRO U SUNČANOJ

Fusion bistrou LULU: Svjetski s lokalnim i osobnim štihom