Regija
19. MARATON LAĐA

Mlada i ambiciozna ekipa sprema se za Metković
Objavljeno 27. lipnja, 2016.

VINKOVCI

Vinkovački lađari polako slažu kockice za odlazak na još jedan veliki maraton lađa u Metković. Kažu, idu predstaviti Vinkovce u najboljem svjetlu.

- Udruga lađara Vinkovci ove godine ide u Metković s mladim snagama. Ovo nam je peta utrka, a u trenažnom procesu smo 20-ak dana. U našoj su ekipi mladi do 25 godina, a članice posade su i djevojke. Dosadašnjih godina vodili smo se krilaticom - važno je sudjelovati, no ove godine imamo i još neke druge ambicije. Pripreme su dosta naporne, no kad znaš što te očekuje u Metkoviću, onda ništa nije teško. Veslaš tri sata, a dužina staze je 22,5 kilometra, što zatijeva mnogo priprema. Naša je lađa za pripremu u novom ruhu, a ovom prilikom želim zahvaliti Dariju Puljizu, direktoru Spačve, koji nam je donirao 18 vesala, kao i svima koji su direktno bili uključeni u novi izgled naše lađe. Lađa nije više u “kockicama” kao do sada, nego u nebeskoplavoj boji. Vjerujem u našu ekipu - kazao je Stjepan Sertić, predsjednik Udruge lađara Vinkovci i trener ekipe.

Maraton lađa je amatersko sportsko natjecanje u utrci starih izvornih plovila od Metkovića do Ploča, ujedno najmasovnije i najgledanije natjecanje u Hrvatskoj. Ovaj, 19. maraton lađa, održat će se 13. kolovoza. M. Kokaj

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA LIDER PO IZDVAJANJU

Za obitelj i djecu 10 eura po stanovniku

ODJEK IZBORA NA LOKALNOJ RAZINI

Nikolić: Morat će biti bolja suradnja

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

Najčitanije iz rubrike