Regija
OTVARANJE TURISTIČKE SEZONE

Sajam vina i kulena, izbor za Miss, prvi Vinski maraton
Objavljeno 24. lipnja, 2016.

ORAHOVICA

Ovogodišnje otvaranje turističke sezone u Orahovici obilježit će nekoliko atraktivnih sadržaja, među kojima su 2. Sajam vina i kulena, 7. izbor za Miss Jezera i prvi put Vinski maraton. Njime u subotu, 25. lipnja, počinje drugi, dvodnevni Sajam vina i kulena, a organiziraju ga Športsko-rekreacijsko društvo i Zajednica športskih udruga Orahovice.

- Dužina Vinskog maratona je 8,5 km, a na stazi će sudionici posjetiti 13 vinara i kušati maksimalno tri vrste vina, i to po decilitar od svake vrste. Start utrke predviđen je u Crkvarima iz objekta Lovačke udruge Vepar. S tog mjesta sudionici idu prema podrumima koji su uz cestu i bit će propisno označeni i vidljivi svakom natjecatelju. Nakon dolaska u označeni podrum, natjecatelji kušaju vina te dobiju potvrdu da su bili u podrumu. Rok za završetak utrke je 9 sati, znači svi bi natjecatelji do 19 sati trebali doći na cilj. Cilj je utrke na izletištu Orah. Bit će proglašeni najbolji 'maratonci' u nekoliko zanimljivih kategorija – rekao je Saša Rister iz organizacijskog odbora Maratona.

Istoga dana na izletištu Orah u 10 sati bit će otvoren 2. Sajam vina i kulena, a u 12 sati svečano će biti proglašeni najbolji proizvođači vina i kulena. U 12.30 krenut će tradicionalna orahovačka Biciklijada u organizaciji BK LOOD, a u 23 sata počinje Akustična večer pod zvijezdama u organizaciji udruge Pauk uz nastup eminentnih imena hrvatske glazbene scene.

Sajam vina i kulena završit će u nedjelju, 26. lipnja, izložbom i prodajnim sajmom vina i kulena pod šatorom na izletištu Orah. Turistička sezona svečano će biti otvorena 26. lipnja na orahovačkom Jezeru u 13 sati, nakon čega kreće 7. izbor za Miss Jezera. U sklopu otvorenja održat će se i srednjovjekovne igre na vodi te turnir u odbojci na pijesku. Vladimir Grgurić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike