Regija
U SRCU METROPOLE

Autobusni kolodvor u Zagrebu u ruhu 50. Đakovačkih vezova
Objavljeno 24. lipnja, 2016.

ĐAKOVO

Dio raskoši i bogatstva jedne od najvećih folklornih manifestacija u Hrvatskoj - Đakovačkih vezova, koji se ove godine održavaju jubilarni 50. put, mogu vidjeti svi putnici koji se zateknu na autobusnom kolodvoru u Zagrebu gdje je postavljena izložba koja će biti otvorena do rujna. Državna ergela Đakovo, Općina Gorjani (KUD “Gorjanac”), Srednja strukovna škola Antuna Horvata predvođena Turističkom zajednicom grada Đakova uz potporu glavnog inicijatora Grada Đakova, uredila je prostor autobusnog kolodvora u hrvatskoj metropoli.

- Izložbeni prostori uređeni su s kulturnim i turističkim simbolima 50. Đakovačkih vezova, grada Đakova te Đakovštine, sa svime onime što predstavlja “Srce Slavonije – Đakovo”. To su dakako lipicanci, folklor i tradicija, Gorjanske ljelje (UNESCO), licitarska srca, žito, promotivni materijal grada Đakova i 50. Đakovačkih vezova. Izložene su fotografije Silvije Butković, Josipa Šerija, Maje Muškić, arhive Državne ergele Đakovo, pojašnjava direktorica Turističke zajednice grada Đakova Marija Burek. Ona dodaje i kako je u izložbu uključen i projekt Srednje strukovne škole “Sjeti se Slavonije...”, te mnoštvo drugih slavonskih detalja.

- U centralnom dijelu zagrebačkkog Autobusnog kolodvora kod prodaje karata postavljeno je veliko srce “Đakovo, Srce Slavonije”, gdje se svatko može fotografirati i poslati najljepši poziv i kreirati lijepu uspomenu uz grad Đakovo. Izložba je postavljena 16. lipnja i bit će ondje sve do 15. rujna 2016. godine - ističe Marija Burek.

Pogled na staklene vitrine uređene slavonskim motivima vidjet će svi putnici koji prođu kroz autobusni kolodvor u Zagrebu, a pogled na fotografije već mami u Đakovo, u kome su počele manifestacije u okviru nadaleko poznate manifestacije Đakovački vezovi. Središnji dio manifestacije održat će se od 1. do 3. srpnja.

- Priliku za postavljanjem izložbe na tom mjestu dobivaju važne kulturne manifestacije u Hrvatskoj. Ovim putem 50. Đakovački vezovi, kao manifestacija od iznimnog značaja za Hrvatsku i Đakovo dobili su veliko priznanje za svoju tradiciju i rad na kulturnom području - ističe na kraju direktorica Turističke zajednice Grada Đakova Marija Burek.

M.Muškić

Možda ste propustili...

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

Najčitanije iz rubrike