Regija
NAPREDUJU RADOVI

Požežani će se na
bazenima kupati 10. srpnja
Objavljeno 22. lipnja, 2016.

Vezani članci

1400 OSNOVACA

Naučili plivati

POŽEGA

Požeški gradonačelnik Vedran Neferović obišao je radove na gradskim bazenima. Za sada, prema uvjeravanju inženjera Presoflex gradnje, na gradilištu sve teče normalno, rokovi se poštuju i sve će biti završeno na vrijeme.

- Obećali smo građanima da će se ovaj kompleks s dva bazena završiti do 10. srpnja, to će se i realizirati - 10. srpnja imamo otvorenje bazena. Ponosan sam jer je ovaj projekt napravljen s inženjerima iz našeg grada, s tvrtkama iz našeg grada, što je dodatna vrijednost za ovu sredinu. Cijela investicija od 13 milijuna kuna bit će na zadovoljstvo građana okončana, čime će im se podignuti kvaliteta života. Požežani se mogu ponositi infrastrukturom kakvu mnogi gradovi u Hrvatskoj nemaju, a koja je istovremeno realna i u skladu s mogućnostima ovog grada i proračuna – rekao je gradonačelnik Neferović, dodajući da će ovaj bazen imati najmodernija filtarska postrojenja za proizvodnju čiste vode, osigurane svlačionice i ugostiteljsku ponudu hrane i pića, te novih 54 parkirališnih mjesta.

Neferović je najavio i besplatnu školu plivanja za djecu i sve neplivače od 11. srpnja, koja je prijavljena Ministarstvu obrazovanja i sporta.

Nova strojarnica i priprema vode s kompletnim filtarskim postrojenjem se montira, no najveći dio toga se ne vidi jer u podrumskim su prostorijama izgrađena dva kompenzacijska bazena - jedan iz kojega se pripremljena čista voda ubacuje u bazen, a drugi koji prihvaća svu vodu iz preljevnih kanala oko bazena, koja poslije ide u filtriranje i pripremu za ponovni povrat u bazene. Tu je stotine i stotine metara cijevi, cijela postrojenja koja se ne vide jer su pod zemljom. Zgrada za pripremu vode odmah je građevinski pripremljena da se može ubaciti i postrojenje za pripremu grijane vode u budućnosti, pojasnio je inženjer strojarskog dijela cijelog projekta Mario Ferenc.

- Nakon završetka ovih radova prioritet je uređenje Trga sv. Terezije, a idemo i s novim natječajem za izvođače radova na novom Dječjem vrtiću. Racionalno, u skladu s proračunom, ali i potrebama građana, sve najavljene investicije ćemo završiti, kao što smo završili Glazbenu školu, u završnoj fazi smo na novom dijelu zgrade Gradske knjižnice i čitaonice – zaključio je Neferović te pokazao i lokaciju budućeg studentskog doma koji će grad Požega graditi zajedno s Veleučilištem u Požegi sredstvima EU fondova. AGM Kruna

SBBAZEN1/4

Najavljena je i besplatna školu plivanja za djecu i sve neplivače od 11. srpnja

Predviđena su najmodernija filtarska postrojenja za proizvodnju čiste vode

Najčitanije iz rubrike