Regija
POČINJE REKONSTRUKCIJA

Gradski trg dobiva potpuno novi izgled
Objavljeno 20. lipnja, 2016.

SLATINA

Gradonačelnik Ivan Roštaš potpisao je s direktorom tvrtke Građevinarstvo Horvat iz Noskovačke Dubrave Tomislavom Horvatom ugovor o izvođenju prve faze radova na rekonstrukciji Trga sv. Josipa. Ugovor s jedinim ponuditeljem, čija je ponuda ocijenjena potpunom, potpisan je nakon pravomoćnosti građevinske dozvole.

– Smatramo da je rekonstrukcija nužna, jer nekoliko godina odgađamo ulaganja u sanaciju, rekonstrukciju i opremanje glavnoga trga - kaže pročelnica gradskog Upravnog odjela za gospodarenje prometom Vesna Klement.

– Trg oko fontane, šetnica, park i glazbeni paviljon, čine pozornicu na otvorenom, gdje se događaju različite manifestacije i gdje se građani okupljaju i druže. To je glavno obilježje našega grada, a osim uređenja šetnice 2007. godine te uređenja kružnog raskrižja i izmještanja teretnog prometa 2013. godine, drugih ulaganja nije bilo - kaže Klement. Prema njenim riječima, rasvjeta u središtu grada najstarija je i u najlošijem stanju u odnosu na druge dijelove i prigradska naselja, fontana je dotrajala i u strojarskom i građevinskom dijelu, pješačke staze uz park i plato ispred gradske uprave pune su oštećenja, izbočina i pukotina, a stara fontana u tom dijelu parka zatvorena je i pretvorena u cvjetnjak.P.Ž.

Ugovoreni rok je 60 dana

Prva faza radova na rekonstrukciji glavnoga slatinskog trga, vrijedna približno 800.000 kuna (bez PDV-a), počinje danas (ponedjeljak). Ugovoreni rok za njihovo dovršenje je 60 dana.

Možda ste propustili...

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

Najčitanije iz rubrike