Crna kronika
LAKŠE OZLIJEĐEN U LUKAČU

Biciklist s 2,95 promila alkohola u krvi skrivio sudar s kamionom
Objavljeno 7. lipnja, 2016.

LUKAČ - Biciklist koji je u krvi imao 2,95 promila alkohola skrivio je prometnu nezgodu u kojoj je sam lakše ozlijeđen. Nezgoda se, stoji u priopćenju Policijske uprave virovitičko-podravske, dogodila prošlog petka oko 17.40 u Lukaču. Do nezgode je došlo kada je pijanog 46–godišnjeg biciklista, koji se nije držao desnog ruba kolnika, pretjecao kamion virovitičkih registracija kojim je upravljao 49–godišnjak. Pri tome je na sredini ceste došlo do udara lijevog dijela upravljača bicikla u desnu središnju stranu tovarnog prostora, a zatim i pada biciklista. Vozač teretnog vozila nije bio pod utjecajem alkohola. Protiv 46–godišnjeg biciklista podnijet će se prekršajna prijava.

Protekloga tjedna policija je u Virovitičko-podravskoj županiji ispisala 315 kazni zbog nepridržavanja prometnih propisa. Osim 66 prebrzih vozača kažnjeno je i 47 koji su vozili pod utjecajem alkohola ili su odbili alkotest. Uz to, evidentirano je i 29 prekršaja pješaka, šest vozača je kažnjeno jer su vozili a nikada nisu položili vozački ispit, a dva su vozila iako im je zbog prijašnjih prometnih prekršaja vožnja zabranjena.

Najviša koncentracija alkohola u organizmu, od nevjerojatnih 3,89 promila, utvrđena je 47-godišnjem vozaču automobila koji je zatečen da upravlja vozilom u Starom Gracu u ponedjeljak oko 15.45. Najveća brzina vozila, 169 kilometara na sat, utvrđena je u subotu oko 15.10 u Ulici Ljudevita Gaja u Pitomači na dionici ceste na kojoj je ograničenje brzine 70 kilometara na sat. Prebrzim motociklom upravljao je 45-godišnji vozač.S.Lacić

RETROVIZOROM SRUŠIO BICIKLISTA

U subotu oko 6.30 u ulici Sibinjskih žrtava u Sibinju teže je ozlijeđen 78-godišnji biciklist iz Starog Slatinika. Nesreća se dogodila kada je 36-godišnji vozač kamiona iz Sibinja pretjecao bicikl i pri tome nije držao potrebnu udaljenost od bicikla koji je pretjecao. Zbog toga je vozač desnim retrovizorom udario u tijelo biciklista, nakon čega je on zajedno s biciklom pao u kanal. Liječnička pomoć mu je pružena u bolnici u Slavonskom Brodu, gdje je zadržan na liječenju.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike