Regija
SMOTRA FOLKLORA U VELIKOJ

Stigla društva iz Slovenije, Mađarske, Srbije, BiH i Rumunjske
Objavljeno 31. svibnja, 2016.

VELIKA - KUD Ivan Goran Kovačić kao domaćin uz Turističku zajednicu općine Velika organizirao je 26. put svoju smotru folklora koja je posljednjih desetak godina i međunarodna jer su si velički folkloraši stavili u zadatak da ugoste Hrvate i hrvatska kulturna i folklorna društva iz svih zemalja gdje žive. Tako su i ove godine uz hrvatska folklorna društva iz cijele države na smotru prispjela folklorna društva iz pet država, Slovenije, Mađarske, Srbije, BiH i Rumunjske.

Sve je počelo svečanom i veselom povorkom kroz samo mjesto, do školskog igrališta. Uz put su folkloraši okupljenim mještanima izvodili svoje koreografirane plesove i pjevali pjesme svoga kraja, a na koncu su svi izveli svoj program na velikoj pozornici u šatoru, pred mnoštvom gledatelja. Goste i posjetitelje smotre pozdravio je predsjednik domaćeg KUD-a Stanko Raguž, načelnik domaćin Vlado Boban, a smotru je otvorio zamjenik župana Ferdinand Troha.

Svoje izvorne i plesove i pjesme svoje baštine izveli su uz domaće “goranovce” i veterani KUD-a Ivan Goran Kovačić iz Zagreba, RKUD Rudar iz Raše, Hrvatska izvorna grupa Budimpešta iz Mađarske, KUD Šijaci iz Biškupaca, HKUD Matija Gubec iz Tavankuta iz Bačke u Srbiji, KUD Klokotić iz Rumunjske, KUD Zora Piškorevci, HKUD Dubrave Aladinići u BiH, KUD Antun Matija Reljković iz Davora, Muška pjevačka klapa Furešti iz Zagreba, HKUD Slavonija iz Jakšića, KUD Franc Ilec Loka Rošnja iz Slovenije, KUD Podbablje iz Podbablja u Imotskoj krajini, Ženska pjevačka skupina Koralde iz Zagreba.

AGM KRUNA

Sve je počelo svečanom i veselom povorkom kroz samo mjesto, do školskog igrališta

Možda ste propustili...

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

Najčitanije iz rubrike