Osijek
OPĆINA ANTUNOVAC ZAVRŠENA OBNOVA DOMA KULTURE U IVANOVCU

Ivanovčani dobili ljepši i udobniji prostor za okupljanja
Objavljeno 31. svibnja, 2016.

Općina Antunovac završila je obnovu Doma kulture u Ivanovcu povećavši tako tom objektu energetsku učinkovitost, a radovi su obavljeni uz sufinanciranje sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Projekt energetske obnove i adaptacije Doma kulture u Ivanovcu koštao je približno 306.000 kuna, od čega je Fond odobrio sufinanciranje od 160.000,00 kuna, a ostatak sredstava osigurala je Općina Antunovac.

- Energetski su sada na području naše općine obnovljena dva nestambena objekta, NK Vitez Antunovac i Dom kulture Ivanovac, što je i bio maksimum u broju projekata, koji se mogu prijaviti u okviru natječaja za energetsku obnovu nestambenih zgrada u Fond za zaštitu okoliša od jedne jedinice lokalne samouprave. Uvjet je bio da su objekti u funkciji, sagrađeni u skladu sa Zakonom o gradnji te s važećom projektno-tehničkom dokumentacijom - pojašnjava načelnik Općine Antunovac Ivan Anušić.

Ovu je priliku općinska uprava iskoristila da Dom kulture Ivanovac, na kojem su obnovljena pročelja postavljanjem toplinske izolacije, zamijenjena vanjska stolarija i sustav grijanja, adaptira i unutrašnjost pa je proširen sanitarni čvor i uređen prostor sale u kojoj se održavaju svečanosti.

- Zgrada je sada, nakon obavljenih radova, u skladu s propisima koeficijenta prolaska topline i povećanog energetskog razreda. Glavni cilj projekta bio nam je što kvalitetnije koristiti javne resurse, a ujedno i promicati energetski učinkovitiju gradnju, pružajući primjer smanjenja potrošnje kroz kvalitetnije tehničko rješenje zgrade. Osim ove praktične komponente - poboljšanja energetske učinkovitosti i racionalnijeg korištenja energije u zgradi - dobili smo i oku ugodniju vizuru. Prostor je ugodniji za korištenje te mu je produžen vijek trajanja - kaže načelnik Anušić. D. Pejić

Možda ste propustili...

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike