Kultura
IZLOŽBA “HRVATSKI SVECI I BLAŽENICI U NAŠEM NARODU” U SLAVONSKOM BRODU

Suvremen likovni
prikaz duhovnih velikana
Objavljeno 23. svibnja, 2016.

Izložba “Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu” bit će otvorena u utorak, 24. svibnja, u 19.30 sati, u Gradskoj knjižnici u Slavonskom Brodu. Organizatori izložbe su Galerija hrvatske sakralne umjetnosti “Laudato”, Župa Gospe Brze Pomoći i Gradska knjižnica u Slavonskom Brodu, a bit će otvorena do 19. lipnja.

U programu otvorenja sudjeluju Ivan Stipić, ravnatelj Gradske knjižnice Slavonski Brod, Ksenija Abramović, direktorica Galerije sakralne umjetnosti “Laudato”, Stanko Špoljarić, likovni kritičar i Ivan Lenić, župnik i dekan u Slavonskog Brodu. Glazbeni obol programu dat će Mješoviti zbor Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu pod ravnanjem s. Monike Zvonarek, uršulinke.

Izložba “Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu”, autora Josipa Botterija Dinija, Ana Marije Botteri Peruzović i Hrvoja Marka Peruzovića, suvremen je likovni prikaz najvećih hrvatskih duhovnih velikana koje je autorski trio oblikovao za 7. Dane hrvatskih svetaca i blaženika, održane u Križevcima, u svibnju 2015. godine.

Nakon toga izložba je bila postavljena u Gradskom muzeju u Trogiru, u galeriji “Vinko Draganja, OP”, dominikanskog samostana u Splitu, u samostanu i Župi blaženog Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici, te u kapucinskom samostanu i Župi sv. Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Dubravi. (V.L.)

Možda ste propustili...

SLAVONCI NA 18. MEĐUNARODNOM ORGULJAŠKOM FESTIVALU

Požeški sopran Marija Ticl i Franjo Pećarić na bisernici

PJEVAČKO NATJECANJE LAV MIRSKI

Laureatkinja Sojkova s praške Akademije

PETI PRANDAU FESTIVAL ORGULJAŠKE I KOMORNE GLAZBE

Donji Miholjac: Pet koncerata vrsnih hrvatskih glazbenika

Najčitanije iz rubrike