Osijek
PRAKTIKANTI AIESEC-a OBIŠLI EKOPROIZVOĐAČE NA TRŽNICI

Goste iz inozemstva oduševio sok od bazge
Objavljeno 19. svibnja, 2016.
Studente je pozdravio i gradonačelnik Ivan Vrkić

Sedmero studenata iz Indije, Brazila, Portugala, Kanade, Kine i Francuske izazvalo je jučer pozornost kupaca na gornjogradskoj tržnici tijekom manifestacije Zeleni četvrtak.

No, nisu se ondje zatekli slučajno, već su preko udruge AIESEC provodili projekt “Discover Osijek”, što je podrazumijevalo i posjet tržnici. Nesvakidašnje je goste grada ondje pozdravio i gradonačelnik Ivan Vrkić, posebno zadovoljan zbog toga što je riječ o projektu kojemu je cilj promovirati Osijek kao turističko mjesto. Studente iz inozemstva oduševila je šarolikost ponude, a posebno im se svidio sok od bazge, za koji nisu znali.

- Bazga im je bila pravo iznenađenje jer je riječ o cvijetu od kojeg se pripravlja sok. Uživali su također u ljubičastom grašku, koji smo im ponudili i u izvornom obiku, a Indijci su bili zadovoljni što vide batat. Također, nisu znali što je aronija, ali im je bila ukusna - rekla nam je Ljiljana Olujić iz Eko Rural neta, koja je studentima ispričala dugogodišnju priču o Zelenom četvrtku i posebnost dodatnog sadržaja, odnosno kušanja samih proizvoda.

Posebnost tržnice u Osijeku studentima je pojasnio i gradonačelnik Vrkić, nazvavši je brendom grada Osijeka. Naglasio je kako je tržnica mjesto slojevitog pristupa kupcima, odnosno nije samo mjesto gdje se trguje nego i podučava vrijednost domaće proizvodnje.

- Studentima sam zahvalio na dolasku u Osijek i poručio im da se jednom vrate, što će biti najbolji dokaz da im se naš grad svidio - prokomentirao je gradonačelnik.

Zadovoljstvo nije krio ni direktor Tržnica Ante Šimić, istaknuvši kako je ponosan što su studenti zadovoljni i što su s velikim zanimanjem kušali proizvode iz ekouzgoja.

Inače, u okviru projekta studenti će fotografirati i snimati Osijek te pisati blogove i članke na društvenim mrežama u cilju promocije grada Osijeka kao turističkog mjesta.

Marija MIHELIĆ
BRESKVE 30, MARELICE 25 KN/KG

Iz dana u dan ponuda na osječkoj glavnoj tržnici sve je raznovrsnija. Ovih su dana ponuđene i breskve za 30 i marelice za 25 kuna za kilogram. Nešto su jeftinije jagode koje se prodaju po 20 kuna za kilogram, koliko stoji i kilogram limuna te kilogram kivija. I povrća ima u izobilju, a u ovo su vrijeme tražene rajčice po cijeni od 16 kuna, dok je cijena paprike na komad od kunu do tri. Salata se može pronaći po tri i četiri kune, šparoge, špinat i krumpir po deset...

Možda ste propustili...

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike