Osijek
MODNA REVIJA 1.B RAZREDA OŠ A. MIHANOVIĆA

Prvašići postali modni dizajneri
Objavljeno 5. svibnja, 2016.
Mali su manekeni i manekenke nosili vlastite kreacije

U Osijeku je u utorak održana zanimljiva modna revija, posebna po tome što su u njoj usudjelovali - prvašići.

Revija je rezultat suradnje roditelja i učiteljice 1.b razreda OŠ Antuna Mihanovića, kako je rečeno, kao nagovještaj nadolazećih reformi školstva kojom bi dio nastave bio odrađen praktičnim radom. Ideja revije kao poveznice likovne kulture s temom dizajna i poduzetništva, u okviru građanskog odgoja, potječe od učiteljice Marije Vučak koja se zauzima za snažniju suradnju između roditelja, djece i škole, čime omogućava djeci kreativniji i veseliji pogled na obrazovanje. U projektu su joj pomogle majke Marina Ljubojević, modna dizajnerica koja je šminkala djecu i vodila program, te Korina Ikotić, frizerka koja je u suradnji s Đurđicom Antunović, vlasnicom frizerskog salona “Antunović”, napravila frizure mališanima.

- Oduševljena sam što su roditelji unijeli toliko emocija u ovu radionicu. Nadam se da ćemo u budućnosti imati mnogo događanja sličnih ovome kako bismo potaknuli djecu na kreativnost te im pružili blagi uvid u stvarni svijet koji ih jednoga dana očekuje. Nedavno smo bili u 'Ravliću' te smo u travnju posjetili Pipunićevu farmu, gdje su nas srdačno prihvatili – rekla je učiteljica Vučak. Ona je inače godinama vodila ritmiku te uživa u organizaciji radionica.

Odjevne kombinacije koje su krasile malene manekene i manekenke nisu bila kreacija učitelja ili roditelja, nego djelo vrijednih ručica, što i opravdava slogan revije “Kad se male ruke slože – sve se može, sve se može”.

Lucija HOSI/Matej AZENIĆ
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike