Osijek
U TRICI IZLOŽBA FOTOGRAFIJA KAPETANA SVETE PERICE

Orson Welles - najvažniji hvarski gost 20. stoljeća
Objavljeno 11. ožujka, 2016.

Još je jedan kulturni događaj održan u caffe-baru Trica, ovaj put u suradnji s Odjelom za kulturologiju Sveučilišta i Gradom Hvarom. Naime, u povodu 100. godišnjice rođenja Orsona Wellesa, slavnog američkog redatelja, glumca, scenarista i producenta, postavljena je izložba fotografija pod naslovom “Orson Welles u Hvaru”.

- Crno-bijele fotografije dokumentarnog karaktera portretiraju dekadentno okružje boravka Wellesa na Hvaru 1967., za vrijeme snimanja njegovog filma “Kurs prema smrti”, kasnije nazvanog “Dubina” (The Deep), a u kojem je nastupila slavna francuska glumica Jeanne Moureau. Autor fotografija je Sveto Perica, kapetan broda Saracen, na kojem je snimljena i većina kadrova “Dubine” - rekao je autor izložbe Duško Kovačić iz grada Hvara.

Na izložbi su govorili i povjesničar filma i filmolog Daniel Rafaelić te Vladimir Rismondo, predsjednik Katedre za medijsku kulturu Odjela za kulturologiju. U osječkom je postavu predstavljeno 35 fotografija koje se u Trici mogu pogledati do 9. travnja. T. Levak

Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike