Osijek
OKRUGLI STOL U SKLOPU PROJEKTA “ZA DJEČJI OSMIJEH – PODRŠKA UDOMITELJSKIM OBITELJIMA”

Udomiteljstvo ima dugu tradiciju na ovom području
Objavljeno 13. veljače, 2016.

Na području Slavonije, a posebice još užem, onom koje svojim djelovanjem pokriva osječki Centar za socijalnu skrb, udomiteljstvo djece i odraslih osoba ima dugu tradiciju. U Centru se bilježi 28 udomitelja djece i 27 za odrasle osobe. Dio njih sudjelovao je u jučer održanom okruglom stolu u sklopu projekta “Za dječji osmijeh - podrška udomiteljskim obiteljima”.

U realizaciji ovog projekta, financiranog od strane Ministarstva socijalne politike i mladih, uz spomenuti Centar, sudjelovali su i civilne udruge - Udruga udomitelja djece, starih i nemoćnih osoba Osječko-baranjske županije „Ljubav“ i Centar za nestalu i zlostavljanu djecu.

Na okruglom stolu analizirali su se aktualni problemi u razvijanju podrške udomiteljskim obiteljima. Naime, sukladno domaćoj i europskom zaokretu u sferi socijalne skrbi na snazi je takozvana deinstitucionalizacija, dakle napuštanje uvriježene prakse smještaja djece pa i starijih soba u domove.

- Tim više i udomiteljskim obiteljima treba dodatna informacija, savjetovanje, ali i čuti njihova razmišljanja - rekla je Jelica Klobučar, ravnateljica Centra za socijalnu skrb.

Nastavno je apostrofirano kako nedostaje obitelji za specijalizirano udomiteljstvo, dakle onih obitelji koje bi prihvatile djecu s posebnim potrebama, ili pak obitelji za hitno udomiteljstvo. Stoga je svrha ovog seminara, a učinit će se to putem plakata, pozvati obitelji koje su zainteresirane prihvatiti se udomiteljske uloge. D. Kuštro

Možda ste propustili...

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

OSIJEK DOMAĆIN PRVOG ECO CITY WASTE FESTA

I otpad može pružiti zabavu

Najčitanije iz rubrike