Osijek
ČLANOVI UHDDR-A POSTAVILI TRAJNU USPOMENU NA ČEPINSKE BRANITELJE

Uredili spomen-sobu
poginulim dragovoljcima
Objavljeno 12. veljače, 2016.
Pipek kaže kako je ovo prostor koji će posjećivati i djeca iz škola i vrtića

U dijelu stare čepinske općinske uprave u Zvonimirovoj ulici svoj je prostor dobila i uredila Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, u kojoj je smještena i spomen-soba s fotografijama poginulih dragovoljaca iz Čepina.

Prostor su na druženju dragovljaca razgledali osječko-baranjski dožupan Dragan Vulin, načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac sa svojim zamjenikom Robertom Perišom, predsjednik županijskog UHDDR-a Darko Nađ, a predsjednik čepinskog UHDDR-a Dražen Bučević i tajnik Zlatko Arambašić, koji su zahvalili na potpori Općine, Županije i HDZ-a u realizaciji ovog projekta pa su najavili da će biti svečano otvoren za Dan državnosti.

Vinko Pipek, član čepinskog UHDDR-a koji je aktivno uz mnogobrojne kolege radio na oformljavanju podružnice dragovoljaca, kaže kako su u spomen-sobi fotografije, uspomene na 31 poginulog branitelja. No, prema njihovim saznanjima ima ih i više pe će se i njima, nakon što se ustroji potpuna evidencija stradalih, postaviti fotografije uz poginule suborce iz Čepina. Pipek kaže kako je ovo prostor koji će posjećivati i djeca iz škola i vrtića gdje će mnogi pronaći slike svojih rođaka koji su dali ono najvrjednije u Domovinskom ratu - svoje živote.

Kako bi prostor izgledao ljepše član Branko Grgić, slikar, podario je podružnici za uređenje nekoliko slika među kojima i sliku prvog predsjedika Hrvatske dr. Franje Tuđmana, a s donacijom slika nastavit će već sljedećom slikom Oproštaja Katarine sa Zrinskim Frankopanima, koja bi trebala veličinom prekriti cijeli jedan zid.

Dožupan Vulin, Tonkovac, Periša i Nađ najavili su kako će dragovoljci imati i nadalje njihovu potporu, jer su to ljudi koji su prvi stali u obranu Hrvatske i održavaju uspomenu i istinu na ta ponosna vremena. D. Pejić

Možda ste propustili...

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike