Regija
TRADICIONALNI KONCERT

Koncert pod maskama našičke Glazbene škole
Objavljeno 11. veljače, 2016.

NAŠICE – Učenici Osnovne glazbene škole “Kontesa Dora” i članovi Tamburaškog društva “Dora Pejačević” predstavili su se preksinoć tradicionalnim koncertom pod maskama. Nakon što su održali koncert u dvorani Glazbene škole, dašak karnevala donijeli su i u hotel Park, gdje su ponovno spojili maske i glazbu. Interpretirajući klasične, pop i rock skladbe, maskirani u princezu, patuljka, mađioničara, vilu, damu, pčelu, gusaru, lovca, baku, bebu, mačkicu i ostale likove, publici su pokazali glazbeno znanje. Nakon uvodne skladbe “Legenda Ružice-grada” koncert je nastavljen “Veselom igrom” u izvedbi tamburaškog orkestra i učenika Odjela tambure.

U nastavku večeri nastupili su vokali Leonarda Antolović, Mia Ileš, Sonja Perković, Hana Knežević, Helena Horvatin, Veronika Turjak, Nina Koljđeraj, Petra Justić, Donata Brkić, Kristijan Rajs, Mario Huj i Dean Kopri. Predstavili su se i klarinetist Ivan Krajačić, violinistica Ariana Škrinjar, gitarist Renato Hrkać i bubnjar Krunoslav Mihaljević.

Učenike Odjela tambure za nastup su pripremili nastavnici Daniel Kopri, Marija Medverec, Dean Kopri i Luka Pavleković. Potonji je pripremio i dječji pjevački zbor glazbene škole, a koncert je osmislio Daniel Kopri.

Koncert pod maskama uz buran pljesak publike zaključio je sjajni Mario Huj izvevši legendarnu “Smoke On The Water” Deep Purplea. Odlično su ga pratili na električnoj gitari Renato Hrkać, bubnjar Krunoslav Mihaljević i dječji pjevački zbor.

Na kraju koncerta ravnateljica OGŠ i dirigentica Marina Kopri zahvalila je publici na odazivu i potpori mladim glazbenicima. S. Fridl

Možda ste propustili...

SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA

Učenici pokazali kreativne radove

NA ČELU DRUŠTVA OSTAJE MIROSLAV ŠIMIĆ

HKD Lisinski ove godine obilježava 135. obljetnicu

Najčitanije iz rubrike