Osijek
JOŠ UVIJEK SE BUDI IZ INDUCIRANE KOME

Osječanin Denis Mandić
dobiva lijekove protiv boli,
supruzi bolnica pruža podršku
Objavljeno 9. veljače, 2016.

Ni šest dana nakon što su ga liječnici počeli buditi iz inducirane kome, 25-godišnji Denis Mandić nije u cijelosti došao k svijesti. Posvjedočila je to njegova supruga Ivona koja je, podsjetimo, 3. veljače otputovala u irski Cork, gdje je u tamošnjoj Sveučilišnoj bolnici njezin suprug hospitaliziran. Teške ozljede glave zadobio je nakon što ga je njegov cimer, Nigerijac Olumatermilorun Jimoh, željeznom šipkom iz čista mira izudarao po glavi.

- Denisa još uvijek liječnici bude. Nije više otečen, na trenutke je svjestan i dobiva lijekove protiv boli, no još uvijek nije potpuno budan. Liječnici još ništa konkretno ne prognoziraju dok se ne probudi, jer je ipak riječ o ozljedama mozga. Inače, ja sam smještena u blizini bolnice i smještaj je besplatan. Rečeno mi je da ovdje mogu biti, no uz uvjet da dolazim u bolnicu i da ga posjećujem što je neupitno - poručila je Denisova supruga Ivona kojoj je tamošnja bolnica dodijelila i socijalnu radnicu. S njom će, kaže, morati razgovarati nekoliko puta tjedno kako bi se vidjelo kako ona podnosi cijelu situaciju. Ivona potvrđuje da su liječnici vrlo ljubazni, no još uvijek joj, kaže, ne daju sigurnu nadu u Denisov oporavak.

Inače, nakon što je priča o napadu na Denisa izišla u javnost, mnogi su se javili za pomoć koja, kaže Ivona, i dalje pristiže. Pomoć je uputio i gradonačelnik Ivan Vrkić te Zračna luka Osijek ponudivši povratnu kartu kad god zatreba. Suprugov oporavak, kaže, ovisi o tome kad će se vratiti u Osijek, a svi oni koji žele pomoći donacijom mogu to učiniti na devizni račun - AIB banka IBAN: IE13AIBK93113653585066 ili kunski (Zagrebačka banka) IBAN: HR812360000324291254. M. Mihelić

Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike