Regija
U OŠ KRALJA TOMISLAVA NAŠICE OBNOVLJENA DVORANA

Nova tribina s više od 300 sjedalica,
dvorana prima 2000 gledatelja
Objavljeno 8. veljače, 2016.

NAŠICE - U Našicama je preksinoć otvorena obnovljena školsko-športska dvorana OŠ kralja Tomislava, čiju su obnovu financirali Osječko-baranjska županija i Rukometni klub NEXE. U prigodi otvorenja dvorane uoči utakmice RK NEXE i RK Vardar, nazočne je pozdravio dožupan Dragan Vulin, istaknuvši kako je misija Županije ulaganje u sportske objekte i pomaganje najboljih sportskih kolektiva.

- RK NEXE, kao najbolji sportski klub u 2015. godini u županiji, zasigurno zaslužuje dvoranu u kojoj će se moći održavati vrhunske rukometne utakmice. Vjerujem da će RK NEXE i dalje nastaviti s dobrim rezultatima - rekao je Vulin. Otvorenju dvorane nazočio je i predsjednik Županisjke skupštine Antun Kapraljević, koji je istaknuo da su našički rukometaši prepoznatljivi u svijetu rukometa te da zaslužuju kvalitetne uvjete za rad.

Predsjednik RK NEXE Josip Ergović, izrazivši riječi zahvale županu Vladimiru Šišljagiću, dožupanu Draganu Vulinu i predsjedniku Skupštine Antunu Kapraljeviću, rekao je kako je izvedenim zahvatom dvorana zadovoljila osnovne uvjete europskih rukometnih natjecanja. Naime, postavljena je nova podna podloga koja se koristi u dvoranama gdje se igraju europska natjecanja. Isto tako, postavljena je i nova tribina s više od 300 sjedalica, tako da dvorana može primiti 2000 posjetitelja. Ergović je zahvalio i županijskom Odjelu za gospodarstvo te ravnateljici OŠ kralja Tomislava Vlatki Zahirović na razumijevanju i potpori.

Prema njegovim riječima, Županija je financirala nabavu i postavljanje nove tribine te polovinu troškova nove podloge, ukupno 625.000 kuna. U okviru obnove dvorane, nabavljeni su golovi, zaštitne mreže, sjedalice za igrače, semafor i digitalne reklamne ploče, uređene su svlačionice i skladište za športske rekvizite i podlogu. Sredstva za ove investicije izdvojio je RK NEXE i njegov najveći sponzor, Našicecement. Dvorana je dobila funkcionalni izgled samo tri mjeseca nakon potpisivanja Ugovora o suradnji na radovima između osnovne škole, Županije i rukometnog kluba.S.Fridl

ŽAGAR: MNOŠTVO RUKOMETNIH SPEKTAKALA

Zadovoljstvo dvoranom nije skrivao ni gradonačelnik Krešimir Žagar koji je, zahvalivši se županijskoj upravi na sredstvima uloženim u obnovu, naglasio kako RK NEXE to zaslužuje zbog kvalitete koju je ostvario u proteklih deset godina. ''Upravo su našički rukometaši donijeli Našicama mnoštvo rukometnih spektakala, a sada će ih biti još više u obnovljenoj dvorani koja će omogućiti da se održava kvalitetna SEHA liga'', rekao je Žagar.

Najčitanije iz rubrike