Osijek
PROJEKT “ODZVONILO JE NASILJU”

Predstava u kojoj će učenici progovoriti o nasilju
Objavljeno 23. siječnja, 2016.
Startalo se u Ekonomskoj i upravnoj školi

„Odzvonilo je nasilju“ projekt je kojim se potiče edukacija i prevencija međuvršnjačkog nasilja među djecom i mladima. U Osijeku je počeo suradnjom Otvorene medijske grupacije, Udruge UFO te Ekonomske i upravne škola. Naime učenici te škole će  biti glavni akteri dramske predstava u kojoj će na svoj način progovoriti o nasilje među sobom. U režiranju predstave će im korisnim savjetima pomoći Anita Juka, domaća višestruko nagrađivana filmska producentica. Podršku projektu uz Lidiju Žaper, ravnateljicu škole, došla je dati i Sanja Vladović, savjetnica pravobraniteljice za djecu iz osječkog ureda.
- Do realizacije ovog projekta u Osijeku dolazi, nažalost, uz ponovnu pojavu uznemirujućih vijesti o nasilju među mladima na ovim prostorima, te je stoga iznimno bitno glasno i otvoreno progovoriti o važnosti pravovremene prevencija  ovakvog ponašanja među mladima, rekla je u uvodom obraćanju svojim suradnicima na projekti Juka.
 Nastavno projekt u Osijeku će se proširiti na još pet srednjih škola u kojima će se otvoriti svojevrsni SOS kutak, koji će također raditi na prevenciju ali i spriječavanju uočenog međuvršnjačkog nasilnog ponašanja. (D.Ku.)

 

Možda ste propustili...

U OSIJEKU O GOSPODARENJU OTPADOM

Unikom osniva Centar za obradu glomaznog otpada

STRUČNO-ZNANSTVENA TRIBINA

100 godina dvorca Mačkamama