Osijek
OPĆA GIMNAZIJA U NOVOM ERASMUS+ PROJEKTU

Devetero nastavnika na usavršavanje u pet zemalja
Objavljeno 19. siječnja, 2016.

Nakon završetka Comenius projekata, I. gimnazija (opća) nastavlja provođenje projekata u sklopu programa Erasmus+. Tijekom cijele 2016. godine u školi će se provoditi projekt Erasmus+, Ključna aktivnost 1, pod nazivom Destination - European school. Projekt je odobrila Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU), za što je škola dobila financijsku potporu od 20.579 eura.

- Projekt je usmjeren na mobilnost zaposlenika odgojno-obrazovnih ustanova, u svrhu usavršavanja znanja, vještina i kompetencija potrebnih za obavljanje posla u matičnim ustanovama. Unutar projekta devetero profesora naše škole odlazi na stručno usavršavanje u inozemstvo - kaže prof. Ivana Štiglec, voditeljica projekta.

Uz nju, u projekt su uključeni profesori Ljiljana Čelebić, Gordana Dragušica, Radmila Završki, Nataša Tram, Blanka Andrašić Živalj, Mirta Omazić, Daniela Dorčak i Matija Lucić. Voditeljica Štiglec objašnjava kako su stručna usavršavanja vezana uz tri prioritetna područja škole, a to su poboljšanje vještina nastavnika u informacijskim i komunikacijskim tehnologijama (IKT), internacionalizacija škole te poboljšanje jezičnih kompetencija nastavnika.

- Nastavnici odlaze na stručno usavršavanje u Portugal, Irsku, Grčku, Veliku Britaniju i Italiju, gdje će učiti kako provoditi nastavu uz pomoć tableta, kako iskoristiti društvene mreže i različite web alate u nastavi te kako dugoročno i strateški planirati internacionalizaciju škole i kurikuluma - zaključuje naša sugovornica. V. Latinović

Jedan od ciljeva je poboljšanje vještina nastavnika u informacijskim i komunikacijskim tehnologijama

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike