Novosti
TRAGEDIJA U JOSIPOVCU PUNITOVAČKOM

Dva brata, u dobi od osam i 11 godina, utopila se u ledenom ribnjaku
Objavljeno 3. siječnja, 2016.
Za dječacima je u vodu skočila majka, ali im nije bilo spasa

Nezapamćena tragedija u nedjelju se dogodila u Josipovcu Punitovačkom pokraj Đakova - oko 14 sati na privatnom ribnjaku, u njegovoj ledenoj vodi, utopila su se dva brata - osmogodišnji Josip i tri godine stariji Leon Vavra.

Dva su brata s roditeljima, Anom i Brankom, te najmlađim bratom Gabrijelom, prvoškolcem, u to vrijeme bila u gostima, kod strica, koji živi u istom selu. Josip i Leon izišli su igrati se na snijegu, a put ih je odveo do obližnjeg ribnjaka, privatne vodene površine, koja je iskopana nedavno, a još uvijek je nedovršena. Do vode, koja je bila prekrivena tankim slojem leda, vodi velika strmina... Braća su se sama igrala i u nepažnji završila u ledenoj vodi prije tri mjeseca iskopanog ribnjaka. O hladnoći vode govori podatak kako je Đakovština u nedjelju osvanula na ledenih minus pet stupnjeva Celzijevih.

Primijetivši da sinova nema duže vrijeme, ali i da se više ne čuje dječji žamor, van se zaputila majka Ana, krenuvši u potragu za djecom. Došavši do ribnjaka, vidjela je puknuti led i vođena majčinskom hrabrošću skočila u studenu vodu. Prema pričanju tragedijom šokiranih i ožalošćenih susjeda, procjene su da su djeca već tada, do majčinog skoka u vodu, bila u ledenoj vodi oko pola sata.

- Osjećaj da nešto nije u redu izvan bratove kuće poveo je i oca Branka, koji je na obali ribnjaka ugledao stravičan prizor djece i supruge u ledenoj vodi - ispričao nam je jedan od susjeda Vavrinih. Kaže, otac je očajnički pokušao pomoći, no djeci nije bilo spasa.

Pozvane su Hitna pomoć i druge službe, a dvojica braće Vavra dolazak do Kliničke bolnice Osijek nisu dočekala živa. Neutješna majka je hospitalizirana.

Obitelj i cijelo mjesto zavijeni su u crno, u duboku, neizrecivu bol i šok.

- Ovakvu tragediju naš Josipovac ne pamti. Dobra je to uzorna obitelj, dobra djeca, neizreciva tragedija - kaže nam jedan od susjeda.

Događaj nam je potvrdio i glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske Darijo Premec.

- Nešto poslije 14 sati dobili smo dojavu da je pronađeno dijete u vodi kod Josipovca Punitovačkog u blizini Đakova. Nakon dolaska na mjesto događaja pronađeno je i drugo dijete. Pozvana je i ekipa Hitne pomoći koja je djecu prevezla u Klinički bolnički centar Osijek. Nešto poslije 17 sati iz bolnice je dojavljeno da su djeca u dobi od 11 i 8 godina preminula. Obavljen je očevid na mjestu nesreće, a istraga je u tijeku da bi se utvrdile činjenice koje su dovele do ove tragedije - kaže Premec.

Suzana ŽUPAN/Sandra LACIĆ
PRIJE GODINU I POL U RIBNJAKU SE UTOPIO 13-GODIŠNJAK

Đakovština još pamti tragediju od prije godinu i pol dana kada se u također privatnom, nedovršenom ribnjaku izvan Đakova, prema Budrovcima, u ljeto 2014. godine utopio 13-godišnji Josip Čizmarević iz Đakova. On se tada s prijateljem iz susjedstva također igrao na ribnjaku čija ga je dubina povukla i usmrtila.

Ovakvu tragediju naš Josipovac ne pamti. Dobra je to i uzorna obitelj, dobra djeca, neizreciva tragedija, kaže jedan od susjeda

DARIJO PREMEC

glasnogovornik PU osječko-baranjske

Obavljen je očevid na mjestu nesreće, a istraga je u tijeku da bi se utvrdile činjenice koje su dovele do ove tragedije

Možda ste propustili...

ADRESAR OBJAVLJEN NA STRANICI DIP-A

Više biračkih mjesta za EU izbore

GODIŠNJICA UBOJSTVA 12 REDARSTVENIKA

Dan kada je započeo rat u istočnoj Slavoniji

Najčitanije iz rubrike