Osijek
DJEČJI VRTIĆ OSIJEK NA ADRESE RODITELJA NEPLATIŠA POSLAO OPOMENE

Takač: Ako roditelj dulje
vrijeme ne plaća, nismo
dužni primiti dijete u vrtić
Objavljeno 9. prosinca, 2015.
Za jednu neplaćenu ratu šalju opomenu, za više neplaćenih rata pokreću pravni postupak

Vezani članci

OBVEZNA ZA DJECU KOJA NISU IŠLA U VRTIĆ

Upisi budućih prvašića u predškolu do 18. prosinca

Na adrese mnogih roditelja čija djeca pohađaju neki od dječjih vrtića ovih su dana stigle opomene, pa čak i ovršne sankcije zbog nepodmirenih dugovanja.

I dok roditelji masovno negoduju na društvenim mrežama, komentirajući, prema njihovu mišljenju, opravdane razloge svoga neplaćanja, te izražavaju svoje mišljenje u vezi sa sankcijama, Svjetlana Takač, ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek, podsjeća kako je riječ o dugovanju kao za bilo koje režijske troškove koje roditelji moraju redovito podmirivati.

- Ovo je poticaj roditeljima da promišljaju o tome kako im plaćanje boravka njihova djeteta u vrtiću treba biti na prvome mjestu, baš kao što im je to plaćanje kućnih režija. Primijetili smo da zanemaruju upozorenja i šaljemo opomene za više od jedne neplaćene rate, no moram reći da u evidenciji neplatiša čak imamo zaostatke za boravak djece koja su već otišla u školu. Odlučili smo da ćemo pratiti dugovanja na mjesečnoj bazi i za jednu neplaćenu ratu šaljemo opomene. Za više neplaćenih rata pokrećemo pravni postupak - pojasnila je Takač, odgovarajući i na pritužbe roditelja u vezi s avansom plaćenim pri upisivanju djeteta u vrtić. Naime, roditelji smatraju da bi se, u slučaju jedne neplaćene rate, avansom moglo pokriti to dugovanje. No, Takač podsjeća kako takvu praksu nemaju ni banke. Ipak, iako to nije praksa, kaže kako roditelj koji duguje ratu za vrtić može doći u Upravu Dječjeg vrtića i porazgovarati te reći ako trenutno nema mogućnosti platiti boravak u vrtiću.

- Opomena je jedna od manjih mjera i roditelji trebaju znati koje su njihove obveze. Isto tako, valja podsjetiti da je prosječna puna cijena vrtića 1750 kuna, a 640 kuna stoji puna cijena za roditelje, dok Grad kao osnivač Dječjeg vrtića sufinancira ostatak. Valja naglasiiti kako, u slučaju više neplaćenih rata, mi nismo dužni primiti dijete u vrtić! Stoga i ovim putem apeliramo na roditelje da vode računa o svojim obvezama, baš kao što to čine s plaćanjem bilo kojih drugih obveza - poručila je ravnateljica Takač.

Marija MIHELIĆ
PLAĆANJE INTERNETOM DOVODI DO NESPORAZUMA

Roditelji koji su na Facebooku izrazili svoje negodovanje tvrde kako se Dječjem vrtiću Osijek nerijetko potkrade greška u vođenju evidencije plaćenih rata, i to u slučaju plaćanja internetskim bankarstvom.

- To je sustav Interneta, a ne naš program, no mi se ispričavamo ako dolazi do nesporazuma. Plaćanje internetskim bankarstvom ne prikazuje podmirenje istog trenutka, no čim vidimo da je plaćemo, automatski brišemo dug. Apeliram na roditelje da se ne ljute, jer takvi propusti nisu nešto što mi želimo - dodala je Takač.

Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK ZA PRAZNIK RADA

Grah i druženje kod katakombi

ARRIVA OBEŠTETILA UČENIKE

Zbog 6 sati čekanja odšteta od 50 eura

NA NOVOM JE DONJOGRADSKOM ŠETALIŠTU I OBALOUTVRDI

Sada se “hvata prva boja”

Najčitanije iz rubrike