Osijek
PEDESET GODINA ZAJEDNIČKOG ŽIVOTA NEVENKE I ERICHA RIEDLA

Na zlatnom piru
obnovili bračne zavjete
Objavljeno 28. studenog, 2015.

"Vjerujem da će mi, kad mi bude lijepo s tobom radost biti dvostruko veća, a kad bude žalosno da će tuga biti dvostruko manja. S tobom ću dijeliti sve..." – započeo je obnovu bračnih zavjeta zlatnog para Nevenke i Ericha Riedla, vlč. Josip Majdandžić, svećenik u miru, u subotu u restoranu "Corola". Suze radosnice u očima zbog ovih lijepih riječi i činjenice da su nakon pola stoljeća bračnog života ponovo obnovili bračne zavjete koje su jedno drugome dali u današnjoj Konkatedrali 27. studenoga 1965. godine, supružnici Riedl nisu krili. Prisjetili su se osječkog Korza, dana kad je danas 73-godišnji Erich ugledao Nevenku, ali i duge četiri godine čekanja njegovog povratka iz vojske.


- Obećala sam mu da ću ga čekati i da ću mu biti vjerna. Takva sam do danas, poručila je 70-godišnja Nevenka na slavlju na kojem se okupilo oko 30-ak članova obitelji i prijatelja. Zahvaljujući kćerki Suzani Riedl-Bogdan, pripremljeno im je i iznenađenje – dolazak "Glasove" ekipe na zlatni pir i živu glazbu uz Branka Krstića-Brnu.


Radeći kao komercijalist, Erich priznaje da je dao sebe u svoj posao, a isto je činila i Nevenka za šivaćim strojem u "Mari" i potom u MK Slavoniji. U mirovini su, kažu, našli svoj mir i doslovce se ne razdvajaju jedno od drugoga. Erich Nevenki sve više pomaže ne samo u kućanskim poslovima, već i u kuhanju i kažu kako u bračnom životu i nakon 50 godina uživaju baš kao prvoga dana. U braku su dobili dvoje djece i danas uživaju u četvero unučadi te savjetuju da je dobrota i poštenje, ali i razumijevanje, ljubav i popustljivost osnova dobrog i dugoročnog bračnoga života. M. Mihelić

Najčitanije iz rubrike