Sport
VINKOVČANI POSLJEDNJU JESENSKU UTAKMICU IGRAJU U SISKU

Bojko: Teren neće biti alibi, idemo po pobjedu
Objavljeno 28. studenog, 2015.

VINKOVCI - Posljednju jesensku prvenstvenu utakmicu nogometaši Cibalije odigrat će u Sisku protiv Segeste. Siščani se trenutačno nalaze na desetom mjestu drugoligaške tablice. Pogled na tablicu sugerira kako bi Vinkovčani trebali biti favoriti. Međutim, bez obzira na očitu razliku u položaju na tablici, trener Cibalije Miroslav Bojko ne očekuje nimalo laganu utakmicu. Dapače, bit će teška, ali i ne dvoji o konačnom pobjedniku.

- Kao i u svakoj utakmici, tako i u ovoj, cilj je pobjeda. Uvjeren sam kako su igrači, a i stožer s njima, dovoljno karakterni i da nećemo dopustiti da bilo s čime degradiramo kompletan učinak kroz cijelu jesen. Očekujem pobjedu, a kao što stalno ponavljam, krajnji ishod i ove utakmice isključivo ovisi o Cibaliji, o našim igračima i načinu kako će ući u posljednji jesenski susret. Ako uđemo kao u većinu dosadašnjih utakmica ne očekujem probleme i učinak na kraju utakmice zasigurno će biti tada na našoj strani.

U pripremi za ovaj susret stručni stožer, između ostaloga, odradio je i 'snimanje protivnika', kako bi što spremniji dočekali susret, ali i pripremili taktiku za Segestu kojoj gori pod nogama i koja se bori za goli drugoligaški život.

- Segesta sigurno ima jednako veliki motiv kao i mi, samo s drugim razlogom. Njima gori pod nogama i svaki im bod mnogo znači. Imat će zasigurno pristup utakmici kao i većina klubova koji su u takvoj situaciji, uz maksimalnu agresiju i borbenost. Većinu toga mi smo prošli pa ćemo zato i mi ući u utakmicu na sličan način, tražeći prvi gol uz stalni pritisak na vrata Segeste.

U prijašnjim međusobnim susretima za Vinkovčane je teren Segeste bio i te kako velika prepreka za bolji učinak. Poznato je kako je i inače u dosta lošem stanju, pogsebice sada nakon kiša i lošeg vremena. Hoće li to biti prepreka za igrače Cibalije kako bi ostvarili željeni cilj?

- To nam je poznato iz prethodnih naših međusobnih susreta, teren će biti za sve osim za nogomet, s obzirom na padaline koje su bile proteklih dana, a problem koji grad Sisak ima s kišom nije od jučer. Teren je, naime, uz samu Savu. To su sve čimbenici koje ne možemo izbjeći, jednostavno moramo biti spremni svladati teren, loše vrijeme, a i maksimalno agresivnog protivnika. Sposobni smo za takvo nešto, zbog toga i jesmo drugi na tablici. Ništa od navedenog ne smije biti alibi za lošiji pristup. Vjerujem kako ćemo se oprostiti od polusezone još jednim uspjehom i zaključiti je na najbolji mogući način - zaključio je trener Cibalije.

Susret na Gradskom stadionu u Sisku počinje u 13.30 sati.

Najvjerojatniji sastav Cibalije: Matković, Žderić, Zgrablić, Tomašević, Crnčević, Mijoković, Vitaić, Mišić, Turčin, Baša i Ugrina. A. Grgić

PAROVI 19. KOLA

Subota (28. studenoga) u 13.30 sati: Imotski - Gorica, Lučko - Dinamo II, Segesta - Cibalia i Sesvete - Šibenik; nedjelja (29. studenoga) u 13.30 sati: Rudeš - Zadar. Jučer su se sastali Hrvatski dragovoljac - Dugopolje

Možda ste propustili...

BROKERI SPREMNI ZA MAJSTORICU

Cijela sezona stat će u ovih 40 minuta

RALF SCHUMACHER: RED BULL ĆE NESTATI U PROSJEČNOSTI

Odlazak Adriana Neweya pokrenut će lavinu

Najčitanije iz rubrike