Osijek
14. FESTIVAL IZVIĐAČKIH PJESAMA

FIPO je poklon izviđača Osijeku za rođendan
Objavljeno 27. studenog, 2015.

Festival izviđačkih pjesama Osijek (FIPO), međunarodna i humanitarna manifestacija Izviđačkog kluba Javor, koja potiče i razvija kulturno-umjetnički amaterizam kod djece i mladih, održava se 14. put, a traje dva dana, 28. i 29. studenoga.

- FIPO Fest je dar nas izviđača našem gradu Osijeku za njegov rođendan. Na Festivalu očekujemo oko 300 sudionika, među njima brojne goste, izviđače iz Rovinja, Karlovca, Velike Gorice, Bjelovara, Kutine, Temerina, Bačke Topole, Jarmine i Valpova. U programu Festivala nastupit će mažoretkinje iz Nuštra, Plesni studio Illusion, Ana Marija Lizačić, Andrej Dorić iz udruge Anđeo, Plesni klub Broadway, Osceo Dalal, zbor OŠ Ljudevita Gaja, zbog župe Preslavna Imena Marijina i osječki izviđači - kaže Jadranka Kokolari, predsjednica IK Javor.

Otvaranje manifestacije je u subotu, 28. studenoga u 12 sati, na Trgu Ante Starčevića, zatim će u sklopu aktivnosti Osijek - Grad kulture izviđači i njihovi gosti posjetiti Hrvatsko narodno kazalište, Muzej likovnih umjetnosti, Muzej Slavonije i Dječje kazalište Branka Mihaljevića. Središnji je dio manifestacije Festival izviđačkih pjesama, koji počinje u 17 sati, a održat će se u Domu Hrvatske vojske.

Drugi dan FIPO Festa rezerviran je za izlet sudionika i promociju Slavonije i Baranje. Ovaj će put izviđači i njihovi gosti posjetiti PP Kopački rit, prošetati novom šetnicom i uživati u ljepoti prirode. ( V. L.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike