Novosti
UZ DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA

Na banneru dugačkom 210 metara imena 1145 vukovarskih heroja
Objavljeno 17. studenog, 2015.

Vezani članci

SUSRET RATNIH IZVJESTITELJA HRT-A U VUKOVARU

Penava: Iznosite istinu o Vukovaru i danas

RODITELJI POGINULIH BRANITELJA JEDNI SU DRUGIMA UTJEHA

Njihovi su sinovi svojom krvlju stvorili ovu zemlju

U Vukovaru je u ponedjeljak predstavljen banner dugačak čak 210 metara koji će biti postavljen u Ulici bana Josipa Jelačića, na dijelu kojim će 18. studenoga proći kolona sjećanja. Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava rekao je kako je banner napravljen na inicijativu Grada Vukovara, a na njemu su istaknuta imena i prezimena 1145 heroja Vukovara, poginulih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja te ubijenih prilikom zatočenja ili u neprijateljskom logoru 1991. godine na području Vukovara (Vukovar, Borovo Naselje, Sotin, Lipovača, Jakobovac, Ovčara) kao i pripadnika civilne zaštite Vukovara te ostalih osoba koje su nestale, poginule ili ubijene prilikom zatočenja ili u neprijateljskom logoru.

Penava je ponovno pozvao na dostojanstveno obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. te je istaknuo kako će 18. studenoga biti samo jedna kolona sjećanja i da su toga dana u Vukovaru “dobrodošli svi ljudi dobre volje i čista srca”. Kad je riječ o postavljenom banneru, Penava je rekao kako popis nije konačan i moguće je da je netko nenamjerno izostavljen.

- Neću dopustiti da se ove godine na 24. obljetnicu sloma obrane i privremene okupacije grada, kao prošle dvije godine, formira više kolona sjećanja. Bit će samo jedna kolona sjećanja i nećemo dopustiti nikakve podjele toga dana, te pozivam građane da priđu samo onoj koloni koju budu predvodile stjegonoše sa zastavama Republike Hrvatske, Grada Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije i 204. vukovarske brigade HV-a - istaknuo je Penava.

Na pitanje novinara hoće li u ovogodišnjoj koloni sjećanja biti i politički predstavnici srpske nacionalne manjine iz Vukovara, Penava je rekao da takvih najava nema, ali je primio niz upita za dolazak u Vukovar mnogih nevladinih organizacija i udruga srpskog predznaka iz cijele Hrvatske.

- Raduje me je da je to tako jer su Vukovar 1991. godine branili i pripadnici srpske manjine - rekao je Penava.

Miro Bradić, v.d. načelnika Policijske uprave vukovarsko-srijemske, pozvao je sudionike Dana sjećanja da poštuju obavijesti i naputke policije i redarske službe, rekavši kako će policija na silascima s autoceste te prilazima Vukovaru vozačima i ostalim sudionicima dijeliti letke koji sadrže plan Vukovara, program obilježavanja te ostale korisne informacije. U redarskoj službi bit će 193 redara i 20 zaštitara profesionalne tvrtke.M.Kokaj

IVAN PENAVA

gradonačelnik Vukovara

Bit će samo jedna kolona sjećanja i nećemo dopustiti nikakve podjele toga dana

Možda ste propustili...

TVRDE DA IMAJU LJUDE SPOSOBNE BITI ČELNICIMA

“Sjevernjaci” bi mogli preuzeti vodstvo SDP-a i podignuti ga

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA O NESLUŽBENIM APLIKACIJAMA:

Podatci o kvaliteti zraka često nisu točni

Najčitanije iz rubrike