Regija
ODBOR GDCK ŽUPANJA DONIO ODLUKU

I dalje velika pomoć poplavljenim općinama
Objavljeno 11. studenog, 2015.

ŽUPANJA – Hrvatski Crveni križ i Gradsko društvo Crvenog križa Županja neumorni su u pružanju pomoći poplavljenim u županjskoj Posavini. To je potvrđeno i odlukama usvojenim na 26. sjednici Odbora GDCK Županja. Predsjednica Terezija Nemetz i ravnateljica Marija Dugalić, na sjednici su se upoznale s aktivnostima između dvije sjednice i programom obilježavanja „Mjeseca borbe protiv alkoholizma, nikotinima i ovisnosti o drogama”.

– Veliki broj donatora, volontera, zaposlenika, interventnih timova HCK i dobrih ljudi iz Hrvatske nastojali smo od prvog dana poplave pomoći ljudima koji su se našli u potrebi zbog velike prirodne katastrofe. Organizirali smo pružanje humanitarne pomoći i prehranu u pučkim kuhinjama sve do kraja rujna ove godine. Još uvijek pružamo pomoć ljudima koji su u stanju socijalne potrebe i korisnici su pomoći putem Centra za socijalnu skrb i onima koji su u kontejnerskom naselju. Naši volonteri dijele hranu i ostale potrepštine dva puta tjedno u Gunji i jednom tjedno u Račinovcima i Rajevom Selu - naglasila je Marija Dugalić.

Na sjednici Odbora donijete su odluke o kupnji 2500 setova za krizne situacije HCK, o kupnji namještaja za 20 obitelji podstanara iz Gunje koji su smješteni u kontejnerima i nisu dobili namještaj od Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, o financiranju građevinskih radova na uređenju sportskih terena i svlačionica za OŠ Ivana Filipovića u Račinovcima. Donesene su i odluke o plaćanju troškova prijevoza kamionima iz Njemačke do Županje donacije Hrvatsko-njemačke zajednice Karlsruhe, a to je 47 bolničkih kreveta za invalidne i bolesne osobe te o uređenju prostorija Društva za pomoć osobama s invaliditetom „Golubovi“ u Drenovcima, i o kupnji edukacijskih pomagala za potrebe Islamskog kulturnog centra u Gunji, iz sredstava Apela HCK za pomoć stanovništvu poplavljenih područja županjske Posavine.S.Bogutovac

Možda ste propustili...

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

Najčitanije iz rubrike