Osijek
UREĐEN ZAJEDNIČKI DOM NEKOLIKO HRASTINAČKIH UDRUGA

Jeseni u Hrastinu održane u obnovljenom Domu kulture
Objavljeno 9. studenog, 2015.

Svečano je u subotu otvoren uređeni Dom kulture u Hrastinu, obnovljen s pomoću sredstava za energetsku učinkovitost Fonda za zaštitu okoliša, Osječko-baranjske županije i Općine Vladislavci. To je, istaknuo je općinski načelnik Marjan Tomas, prva etapa obnove tog objekta, dok će u drugoj biti uređeni sanitarni i kuhinjski čvor te odrađeni dodatni radovi.

Svečanosti je u prepunom Domu kulture nazočio i osječko-baranjski župan, dr. Vladimir Šišljagić. Inače, vrijeme svečanog otvorenja poklopilo se s terminom održavanja tradicionalne hrastinačke manifestacije Jeseni u Hrastinu, 16. zaredom. Organizirali su je članovi jedne od udruga koje koriste novi objekt - Mađarskog kulturno-umjetničkog društva Dosza Gyorgy. Sudeći prema izvrsnom raspoloženju gostiju i domaćina, uređenje Doma kulture pun je pogodak. Osim toga, obnovljeni je objekt pridonio ljepšem izgledu samog središta naselja.

Budući da je u objektu uvedeno i centralno grijanje, načelnik Tomas smatra kako će se sada i brojnost članstva u nekoliko hrastinačkih udruga povećati jer će moći vježbati i djelovati i tijekom najhladnijih mjeseci.

Što se tiče druge subotnje proslave, manifestacije Jesen u Hrastinu, i za nju se može reći da je ponovno razveselila mještane. Okupljanje brojnih sudionika počelo je u 12 sati kod Muzeja u Hrastinu.

- Ove je godine bilo prijavljeno okupljanje sedam kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske i susjedne Madarske. Oni su, prema već ustaljenom hodogramu te tradicionalne manifestacije, nakon okupljanja krenuli u mimohodu ulicama prezentirajući narodne običaje, kulturu i nošnje, hodajući uz glazbu i pjesmu sve do Doma kulture, gdje je uslijedilo najprije svečano otvorenje objekta kako bi se nakon toga manifestacija nastavila nastupima domaćeg i gostujućih kulturno-umjetničkih društava - kazao je Tomas. D. Pejić

Možda ste propustili...

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

Najčitanije iz rubrike