Osijek
1. SJEDNICA SENATA

Na prvu godinu studija u ovoj godini upisano 3228 studenata
Objavljeno 30. listopada, 2015.

U vijećnici Rektorata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera održana je 1. sjednica Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u akademskoj godini 2015./2016.

Na sjednici je podneseno izvješće o upisima studenata na prvu godinu sveučilišnih i stručnih studija na znanstveno/umjetničko-nastavnim sastavnicama u akademskoj godini 2015./2016. Kako je zaključeno, ukupan broj upisanih studenata na prvoj godini studija na preddiplomske, integrirane sveučilišne i stručne studije u novoj akademskoj godini iznosi 3228 studenata. Od toga je upisano 2637 redovitih studenata (plus 21 redoviti student u posebnoj kvoti za starije od 25 godina), zatim 481 izvanredni student (plus 85 izvanrednih studenata u posebnoj kvoti za starije od 25 godina), kao i četiri studenta strana državljanina. Među upisanima je i 30 redovitih studenata prve generacije preddiplomskog sveučilišnog studija Fizioterapija na Medicinskom fakultetu u Osijeku.

- Otvaranje ovog studija, kao i planirani ustroj novog studijskog programa preddiplomskog sveučilišnog studija Arhitektura i urbanizam na Građevinskom fakultetu u Osijeku dokaz je da Sveučilište u Osijeku kvalitetno radi na povećanju broja i proširenju studijskih programa u svrhu razvoja - istaknuo je rektor Željko Turkalj.

Nadalje, članovi Senata potvrdili su izbor dvije sveučilišne nastavnice s Pravnog fakulteta Osijek u trajno znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora. To su prof. dr. sc. Ivana Barković Bojanić iz znanstvenog područja društvenih znanosti, znanstvenog polja ekonomija, znanstvene grane opća ekonomija; te prof. dr. sc. Nihada Mujić Mehičić iz znanstvenog područja društvenih znanosti, znanstvenog polja ekonomija, znanstvene grane organizacija i menadžment.

Senat je također dao suglasnost za izmjene i dopune nekoliko studijskih programa preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih te doktorskih studija na Ekonomskom i Pravnom fakultetu, kao i na Odjelu za kemiju. Usvojen je i prijedlog novoga Pravilnika o vrednovanju rada asistenta, poslijedoktoranda i mentora, te donesena odluka o davanju suglasnosti Medicinskom fakultetu Osijek za ustroj i izvedbu programa cjeloživotnog učenja pod nazivom "Integrativna medicina za nemedicinare". I. Korman

Možda ste propustili...

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

Najčitanije iz rubrike